Val tinejdžerskih samoubojstava se nastavlja. U Našicama je 14-godišnja djevojčica, učenica sedmog razreda osnovne škole, počinila samoubojstvo vješanjem. Djevojčicu je na tavanu obiteljske kuće, sinoć nakon 20 sati, pronašao susjed.


Susjed je u kuću došao na poziv mlađe sestre koja je po dolasku kući pronašla oproštajno pismo, potvrdila nam je Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

Vezani članci Vozili kombi pun migranata i bježali od policije 02 Luda potjera u Slavoniji: Kombi pun migranata bježao hrpi policajaca preko dvije županije Policija u SAD-u, ilustracija Strava u SAD-u: Učenica šestog razreda pucala po školi i ranila tri osobe. Razoružala je nastavnica

Odmah je pozvao roditelje i policiju s kojom je na mjesto događaja stigla i Hitna pomoć. 

Na žalost djevojčici nije bilo spasa. 

Iz oproštajnog pisma, kojeg je ostavila djevojčica, nije jasan motiv samoubojstva. Djevojčica je samo poručila svojoj obitelji kako ih sve jako voli.

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku za danas je naložio obdukciju.

Djevojčica je bila odlična učenica, a obitelj normalna, kaže glasnogovornica Roterbauer.

U Osnovnoj školi kralja Tomislava u Našicama, u kojoj je djevojčica pohađala 7. razred, za nju imaju samo riječi hvale. Kažu da je bila predsjednica razreda, odlična učenica i uspješna sportašica.

U školu će poslijepodne doći i predstavnici Kriznog štaba resornog ministarstva, a ravnateljica, psihologinja i pedagoginja dva su školska sata provele u razgovoru s učenicima iz njenog razreda.

Izvide će obaviti Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku.

>> Varaždinski učenik se zapalio pred djevojčicom zbog koje je patio!

>> Liječnici se i dalje bore za život 14-godišnjaka iz Varaždina

>> Učenik sedmog razreda otišao iz škole i objesio se u potkrovlju kuće

Samoubojstvo djevojčice u Našicama uslijedilo je samo dan nakon što je Hrvatku šokirao slučaj varaždinskog osnovnoškolca, također 14-godišnjaka, koji se na školskom hodniku polio razrjeđivačem i zapalio. Za život nesretnog dječaka i dalje se bore liječnici Klaićeve bolnice u Zagrebu.

Prije desetak dana u svojoj se kući u Čačincima objesio 13-godišnji M.C., učenik sedmog razloga tamošnje osnovne škole.

Hrvatsku je nedavno šokiralo i ubojstvo dviju maloljetnih djevojaka, Magdalene Krstačić (13) i Antonije Pahljine (15), koje su SMS porukama svojim prijateljima danima ranije najavile kako se spremaju na samoubojstvo. Nakon toga su skočile sa samostanskog tornja crkve sv. Ivana Evanđeliste na Rabu. Motiv tog dvostrukog samoubojstva ni danas nije poznat.