Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Goran Kovacic/Pixsell

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru ispitalo je 38-godišnjaka koji je u nedjelju rastavio maloljetnike koji su se tukli. Jedan od njih bio je njegov sin. Drugog, koji je napao sina 38-godišnjaka, ugurao je u auto i dok ga je vozio kući - psovao ga je i tukao.


38-godišnjak je u nedjelju rastavio maloljetnike koji su se tukli oko 22 sata u Nuštru u Ulici Krste Frankopana. Većina maloljetnika se nakon toga razišla.

No dijete koje je napalo njegova sina 38-godišnjak je nasilu ugurao u svoj automobil na stražnje sjedalo i zatvorio vrata.

Iustracija Muškarac razdvajao maloljetnike koji su se tukli, jednog posjeo u auto pa se posvađao s njegovim ocem

Tijekom vožnje do Cerića, gdje maloljetnik stanuje s roditeljima, psovao je i vikao na njega, udarao ga je po glavi i tijelu prijeteći mu. Djetetu je iz ruke istrgnuo mobilni telefon kako ne bi moglo nazvati policiju.

Osim toga, sa svojeg je mobitela nazvao prijatelja kojem je ponovio prijetnje koje je prethodno rekao djetetu u autu. Dijete je odvezao u Cerić i predao ga njegovim roditeljima, s kojima se i sukobio. 45-godišnjak iz Cerića prijetio je 38-godišnjaku iz Nuštra.

Rješenjem državnog odvjetništva naložene su mjere opreza zabrane približavanja i zabrane kontaktiranja žrtve i svjedoka.

Karlovačka policija traga za muškarcem - 5 Prepoznajte li ga? Policija traga za muškarcem zbog pljačke u Karlovcu

Utvrdi li se krivica 38-godišnjaku, za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode Kazneni zakon predviđa kaznu zatvora od jedne do deset godina. Za kazneno djelo prijetnje predviđena je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.