Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završena istraga

Muškarac smrtno stradao od strujnog udara: Policija otkrila što je skrivilo nesreću na radu

Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Luka Stanzl / PIXSELL
Policijska uprava primorska-goranska je u suradnji s Državnim inspektoratom provela istraživanje zbog nesreće na radu u kojoj je 39-godišnji hrvatski državljanin smrtno stradao od strujnog udara.

Krčka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana zbog smrti 39-godišnjaka tijekom izvođenja građevinskih radova.

Riječ je o istraživanju koje je provedeno u suradnji s nadležnim službama Državnog inspektorata zbog nesreće na radu koja se dogodila 21. srpnja ove godine na Krku kojoj je prilikom izvođenja građevinskih radova 39-godišnji hrvatski državljanin smrtno stradao od strujnog udara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Počelo suđenje Padobrancu odrubio glavu krilom aviona: Pilot nije imao dozvolu da leti sam

Tijekom istraživanja je utvrđeno da je vlasnik obiteljske kuće za izvođenje fasaderskih radova angažirao 39-godišnjaka, a prethodno je dogovorio s 31-godišnjakom i 57-godišnjakom premještaj elektrokabela na kući da bi se navedeni radovi mogli obaviti.

Prema nalazu inspekcije na radu, utvrđeno je da 31-godišnjak i 57-godišnjak nisu obavili prijenos kabela i nadzor istog prema pravilima struke pa je 39-godišnjak, kada je uhvatio predmetni kabel, doživio strujni udar i preminuo na mjestu događaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kao jastuk Dvogodišnja djevojčica odlutala i izgubila se u šumi: Kada su je pronašli, dočekao ih je nevjerojatan prizor

Okončanim istraživanjem spomenuti 31-godišnjak se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom u svezi teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, 57-godišnjak za davanje lažnog iskaza, dok se pravna osoba i odgovorna osoba u pravnoj osobi sumnjiče za opasno izvođenje građevinskih radova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene