Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Monstrumu prijeti 40 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje deset godina zatvora mogao bi dobiti Ivica Posavec (33) i to za pokušaj teškog ubojstva 2-godišnjeg Jurice Gvozdanića.

Za pokušaj ubojstva njegovih roditelja Ivana Gvozdanovića (38) i Višnje Petrčić (34) sud mu može izreći zatvorsku kaznu u trajanju od pet do 15 godina. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nalet auta na ralicu Jedna osoba poginula u sudaru na autocesti kod Velike Gorice Slika nije dostupna Šiljakovina kod Velike Gorice VIDEO: Bespomoćno gledaju kako im kuća propada niz klizište

No s obzirom na okolnosti i kvalifikaciju djela pokušaja teškog ubojstva djeteta, Posavec bi mogao dobiti i dugotrajnu kaznu zatvora, u kojem bi mogao provesti od 20 do 40 godina.

Posavec je u noći na utorak ušao u kuću Gvozdanićevih u Gladovcu Kravarskom kraj Velike Gorice te, nakon što je Ivana udario sjekirom po ruci, s balkona bacio Višnju i dvogodišnjeg sina. 

Za razliku od susjeda i bliže rodbine, Višnja Petrčić tvrdi kako do sukoba nije došlo zbog navodnih osobnih problema između nje i Posavca.

Posavec je ispitan u Istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu te mu je određeno zadržavanje nakon kojeg se očekuje pritvor. 

Policija je tijekom pretrage u njegovoj kući pronašla jednu protupješadijsku minu, ali ne i sjekiru s kojom je ranio Ivana i Višnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene