Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra kod suca istrage

Vinku Mladineu USKOK odredio pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo, koji je uhićen jutros zbog slučaja 'Fimi media' ispitan je danas u USKOK-u, koji mu je odredio pritvor, doznaje se od njegova odvjetnika Milenka Umićevića.

USKOK je Mladineu, nakon ispitivanja i iznošenja obrane, odredio pritvor, a može se očekivati da će predložiti i određivanje istražnog zatvora, o čemu bi sutra trebao odlučiti sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispitati svjedoke izvan Zagreba Odluka o istražnom zatvoru za Mladinea sutra Slika nije dostupna Opet u pritvor Policija mu pretražila stan: Vinko Mladineo ponovno uhićen

Mladineo je uhićen zbog zloporabe položaja i ovlasti, a neslužbeno se doznaje kako ga se tereti zbog zaključivanja spornih ugovora s tvrtkom Fimi medijom, preko koje se izvlačio novac iz javnih poduzeća i ministarstava.

>> Jurak i Barišić izašli iz istražnog zatvora u Remetincu

>> Slučaj Fimi medija: Priveden Mladineo

Uhićenje Mladinea poklopilo se s odlukom zagrebačkoga Županijskog suda, koji je večeras na prijedlog USKOK-a ukinuo istražni zatvor vlasnici Fimi medije Nevenki Jurak i bivšemu HDZ-ovu rizničaru i ravnitelju Carinske uprave Mladenu Barišiću, koje se također tereti za izvlačenje novca preko Fimi medije iz javnih poduzeća i ministarstava. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene