Automatska puška, sef s novcem, oko 28 kilograma duhana, zračna puška, 37 komada streljiva, dva spremnika za automatsku pušku i dvije digitalne vage, bogat je to ulov čakovečkih policajaca nakon pretrage u Gornjem Hrašćanu obavljene u utorak.

Galerija Zapljena međimurske policije - 3 Zapljena međimurske policije - 5 Zapljena međimurske policije - 4 +1 Zapljena međimurske policije - 2

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu čakovečki policajci su 19. listopada u Gornjem Hrašćanu pretražili dom i druge prostore, koje koristi 21-godišnjak.

Prije samog početka pretrage, uočili su da se trčeći iz dvorišta obiteljske kuće udaljavaju dva muškarca držeći u rukama sumnjive predmete koje su u jednom trenutku odbacili.

Brzom reakcijom policajaca obojica su uz uporabu sredstva prisile uhićena i dovedena u službene prostorije Policijske uprave međimurske, gdje je utvrđeno su 29-godišnjak i 26-godišnjak s područja Nedelišća u pokušaju bijega odbacili automatsku pušku i sef u kojem se nalazio domaći i strani novac, a koje su policijski službenici pronašli i oduzeli.

Tijekom pretrage doma i drugih prostora u Gornjem Hrašćanu pronađene su i od 21-godišnjaka oduzete dvije PVC vreće u kojima se nalazilo oko 28 kilograma duhana, zračna puška, 37 komada streljiva, dva spremnika za automatsku pušku i dvije digitalne vage.

Oružje Skriveno smrtonosno blago: Policija otkrila dva privatna crna arsenala na dva kraja Hrvatske
Droga / Ilustracija Gljive, trava, speed, bomboni, ''erektilna dizalica'', pištolj... samo je dio asortimana dilera iz Vukovara

Protiv 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela Nedozvoljena trgovina i Neovlašteno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te protiv 29 i 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela Sprječavanje dokazivanja, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju