Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U teretnom vlaku

Iz vagona se čuli plač i zapomaganje: Policija među kutijama pronašla devetero ljudi, među njima pet maloljetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak je u Željezničkoj postaji Ivankovo prometnik iz vagona teretnog vlaka čuo plač i zapomaganje, javlja policija.

U utorak oko 12:50 policija je zaprimila dojavu prometnika na Željezničkoj postaji Ivankovo da se iz vagona teretnog vlaka čuje plač i zapomaganje.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Ilustracija tragedija u Albaniji U stravičnoj nesreći osam ljudi poginulo: Automobil jurio 200 km/sat i sletio u rijeku

Policajci su otvorili vagon zatvoren carinskom plombom u vlasništvu turske tvrtke. Iz vagona su izvukli devet osoba - četvero odraslih i pet maloljetnih osoba.

Djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su im prvu pomoć. Utvrđeno je da nemaju vidljivih ozljeda niti im je potrebna dodatna liječnička pomoć.

Kako bi se utvrdio njihov identitet i okolnosti pod kojima su stigli u zapečaćenom vagonu, obavljen je obavijesni razgovor.

Vagon bio na putu prema Austriji

Utvrđeno je da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito prešli državnu granicu, skrivajući se u vagonu među industrijskim rolama i kutijama i izbjegavajući na taj način graničnu kontrolu, navode u policiji.

Dio kompozicije teretnog vlaka, u kojoj je bio i navedeni vagon, prethodno je odvojen te je na Željezničkoj postaji Ivankovo čekao svoj daljnji red vožnje prema Austriji.

"Nakon utvrđivanja identiteta ponuđena im je međunarodna zaštita, no istu su odbili te su im u provedenom upravnom postupku donijeta rješenja o povratku s rokom napuštanja Republike Hrvatske odnosno Europskog gospodarskog prostora u roku od 7 dana nakon čega su napustili službene prostorije policije", priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene