Policija je objavila da je muškarac (30) koji je u nedjelju pucao u Sesvetama uhićen na području Dubrave. Zaustavili su mu automobil i uhitili ga.

Galerija


Zagrebačka policija je objavila detalje pucnjave u Sesvetama zbog koje je, kako neslužbeno doznajemo, priveden Mario Korade, sin umirovljenog generala Ivana Koradea. 

Vezani članci Evakuacija Donalda Trumpa Drama u Bijeloj kući: Donald Trump naprasno odveden s presice, vratio se pa obavijestio novinare - "Došlo je do pucnjave" Vlado Kasalo, arhiva Uhićen Vlado Kasalo: Pucao iz automatske puške blizu poznatog zagrebačkog restorana

U PU zagrebačkoj kažu da se muškarac (30) u nedjelju oko 16:15  u Ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama posvađao s vlasnikom (38) kafića te s još jednim muškarcem (65). 

Poslije svađe otišao je iz kafića. Nešto kasnije se vratio. Izvukao je vatreno oružje i zapucao. Ispalio je nekoliko hitaca prema ugostiteljskom objektu. 

"U tom trenutku u njemu se nalazilo nekoliko osoba, u dobi od 26, 31, 30, 43, 38 i 65 godina", rekli su iz zagrebačke policije.

Muškarca su policajci ubrzo pronašli na području Dubrave.

"Upravljao je osobnim vozilom te su ga zaustavili i priveli u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja", dodali su iz policije. 

Policija to tretira kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.

Iznuđivao, tukao, prijetio...

Mario Korade donedavno je izdržavao kaznu od tri godine i tri mjeseca zatvora u kaznionici u Glini zbog različitih kaznenih djela na temelju dvije objedinjene optužnice, i to zbog protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja teških tjelesnih ozljeda u prvom slučaju te iznude u drugom slučaju.

Sa 18 godina Mario se potukao u jednom varaždinskom kafiću, a u pomoć je pozvao oca Ivana, koji je došao naoružan.

Njegov otac Ivan među prvima je 1995. sa svojim Pumama ušao u oslobođeni Knin i na Tvrđavi razvio hrvatsku zastavu. Zatim je 2008. ubio četvero ljudi, među njima dječaka od 15 godina, a potom se zabarikadirao u jednoj vikendici. Tisuće policajaca danima su ga tražile po Zagorju, a država je strahovala od pomahnitalog ubojice. Među onima koji su Koradea molili da se preda policajcima bio je i Mario Korade. Tada je imao 19 godina. 

Kad su ga okružili u vikendici, Korade je zapucao na policiju i teško ranio policajca, koji je kasnije umro od ozljeda.  

Javnost je Mario zgrozio kad je na grobu najmlađe žrtve svog oca, 15-godišnjeg Gorana Hudića, razbio bocu viskija.

Nastavio je divljati po mjestu, a u kafiću je udario muškarca. Godinu kasnije, pijan je u jednom kafiću u Zlataru vijeđao goste i mahao teleskopskom palicom jer mu je konobarica odbila poslužiti piće. 

"Kleknite jer ću vas pobiti"

U tri je godine Mario Korade od prijatelja iz Zlatara iznudio 40.000 kuna. Prijetio mu je da će mu "iščupati grkljan i pobiti cijelu obitelj". Mladić je dugo trpio ucjene, obolio je od straha i završio na Hitnoj. Tek tada je odlučio prijaviti Koradea.

U siječnju 2015. Korade je napao dva brata i njihova susjeda koji su u Velikoj Veternički sjekli stabla. Jedan hrast pao je na imanje Koradeovih. Marija je to razbjesnilo.

"Došao je s dva psa i pištoljem u ruci. Uperio ga je u nas i rekao: 'Kleknite, jer ću vas pobiti'", pričao je 2015. jedan od braće. Govorio je da ih je, dok su klečali, Korade udarao drškom pištolja i kolcem te špricao suzavcem.

"Mislim da je bio nadrogiran, izgledao je kao životinja. Nismo se usudili pisnuti, a tada nam je rekao: ‘Lezi dolje, sve ću vas poubijati’", prepričao je muškarac i dodao da su legli, a Korade ih je nastavio mlatiti i gaziti im po koljenima. Korade je potom uzeo motornu pilu kojom su braća rušila i drva i prijetio je da će ih prepiliti. Zatim se ipak predomislio, otišao od njih, ali im je rekao da će ih poubijati ako ga prijave policiji. Oni su ipak to učinili.