Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedozvoljena pirotehnika

Maloljetnik u novogodišnjoj noći bacao petarde pa stradao: Ima teže ozljede oka, a mogli bi biti kažnjeni i neki roditelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U novogodišnjoj noći se maloljetnik teže ozlijedio dok je bacao petarde. Policija je oduzela čak 131 nedozvoljene pirotehnike, a Optužni prijedlog su dobili i neki roditelji.

Na snagu je službeno stupio 2. siječnja 2021. godine Zakon o zabrani pirotehnike. Njime su u potpunosti zabranjene petarde, bez obzira na kategoriju. Kada je korištenje u pitanju, može se isključivo od 27. prosinca do 1. siječnja zaključno.

Prvog dana nove godine u Kaštel Novom uslijed bacanja petardi maloljetnik je zadobio ozljedu oka koja je nakon liječničkog pregleda kvalificirana kao teža pa je zadržan na liječenju. ''Utvrđuju se sve okolnosti događaja'', izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vojska se zanijela Ministarstvo obrane porukom podiglo prašinu u javnosti: "Ne bacaj petarde! ... Upali eksploziv i baci bombu!"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upozorenje odraslima! Djetetu (10) petarda koju mu je dao otac eksplodirala u ruci, policija apelira na roditelje

Dan ranije, policija je zatekla maloljetnike u dobi od 11 do 15 godina kako su palili i bacali nedozvoljenu pirotehniku na javnom mjestu. ''Oduzeto je ukupno 131 komad pirotehničkih sredstava F2, F3 i P1 kategorije te su dvojici maloljetnika starijih od 14 godina izdati Optužni prijedlozi za počinjeni prekršaj'', dodaju iz policije. Također, u dva slučaja je izdan i Optužni prijedlog roditeljima.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene