Konferencija za medije Nacionalnog stožera - 1
Konferencija za medije Nacionalnog stožera - 1 Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Stožer je na konferenciji 17. ožujka izvjestio javnost da je od posljedica koronavirusa preminula 12-godišnjakinja koja je uz infekciju imala brojne komorbiditete. Njezina majka tvrdi da je djevojčica preminula od srčanog aresta i traži ispriku.


U srijedu, 17. ožujka, na konferenciji za novinare Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je od posljedica koronavirusa preminula 12-godišnja djevojčica koja je uz infekciju imali i brojne komorbiditete.

Probleme je imala od rođenja, a kada je krenula pandemija, obitelj se izolirala od svih da zaštite djevojčicu. Njezina majka tvrdi da djevojčica nije umrla od koronavirusa, već od srčanog aresta te traži ispriku.

Mladen Šćulac, načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Primorsko-goranska županija pooštrava mjere: Šef stožera otkrio što će biti s terasama kafića

Respirator, ilustracija Ravnatelj riječkog KBC-a: ''Broj pacijenata na respiratoru je u kontinuiranom porastu. U pripremi su dodatni kapaciteti''

Priložila je i dio nalaza u kojemu nije bilo posebnih napomena. Roditelji i sestra preminule djevojčice imaju čak dva negativna nalaza na koronavirus, prenosi RTL.

Obitelj je bila šokirana kada je na konferenciji za novinare objavljena informacija u kojoj se objašnjava da je djevojčica preminula od COVID-a.

''Mi smo tek primili informaciju o tom tužnom događaju da je dijete 2009. godište preminulo od COVID-a i da se radilo o teškom kardiovaskularnom komorbiditetu. Ostale podatke nemamo. Kad ih prikupimo iskomunicirat ćemo ih s vama'', rekao je tada ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, kojemu je majka pisala i tražila da se ispriča.

Zvonko Vrban, predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zbog Mamića pokrenuta najtemeljitija sigurnosna provjera u sudstvu: ''Ja sam ponovo poslao zahtjev da se izvrše provjere svih sudaca''

Ante Vlašić, predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Val negodovanja na mjere u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: ''Došao je trenutak očaja, apeliram na Stožer i odgovorne da preispitaju te svoje odluke''

''Rečeno nam je od čega je preminula. Rečeno nam je i da se ne treba raditi obdukcija jer uopće nema sumnje da je bilo što drugo prisutno bilo jer je došla afebrilna, sve drugo je bilo u redu'', rekla je majka djevojčice.