Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Majka nađenog mrtvog novorođenčeta saslušana i puštena na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka policija saslušala je 26-godišnju ženu iz Požege, za koju je utvrđeno da je majka mrtvog novorođenčeta nađenog na otpadu, i pustila ju na slobodu do dovršetka medicinskog vještačenja o uzroku smrti djeteta.

Ona je puštena na slobodu budući da još nema potvrde da je pronađeno dijete bilo živo nakon rođenja i da je riječ o čedomorstvu, te da ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke i ometanja istrage, priopćila je glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tanja Petrić.

Pročitajte i ovo Dino Goleš i Sanja Martić Biočina - 4 Za Dnevnik Nove TV Liječnica o slučaju napuštene bebe: "To je učinjeno pod tim nabojem..." Beba u Zaprešiću - 1 Za Dnevnik Nove TV Stanje bebe pronađene u Zaprešiću bilo je kritično, liječnik koji ju je spasio tvrdi: "Ovakvo nešto ne pamtimo. Bio je to velik šok"

"Ako se potvrdi da je nađeno dijete bilo rođeno živo, po završetku vještačenja bit će podnesena odgovarajuća kaznena prijava protiv R.C.", piše u priopćenju.

O činjenicama koje su omogućile identifikaciju novorođenčeta i majke policija za sada ne govori, osim da je utvrđeno kojim je kamionom dopremljeno smeće u kojemu je bila i vrećica s mrtvim muškim novorođenčetom i da se "daljnjim radom došlo do određenih pokazatelja koji su upućivali na eventualni identitet majke".

Kriminalistička obrada policije provodi se u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom i Istražnim centrom Županijskog suda u Karlovcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene