Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu

Produljen pritvor optuženima za Pukanićevo ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorici od šestorice optuženika koje se tereti za ubojstvo suvlasnika i novinara tjednika Nacionala Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića produljen je pritvor u kojem su već godinu dana, doznaje se u zagrebačkome Županijskom sudu.

Od glasnogovornika tog suda Krešimira Devčića doznaje se da će se pritvor Robertu i Luki Mataniću, Amiru Mafalaniju i Slobodanu Đuroviću ponovno preispitivati za dva mjeseca. Preostala dvojica optuženika - Željko Milovanović i Bojan Gudurić nisu dostupni hrvatskom pravosuđu. Milovanović je, naime, u pritvoru u Beogradu, a Gudurić je još u bijegu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdi da je bio kod zubara Mafalani: Nisam bio na parkiralištu Nacionala Slika nije dostupna 'Nešto pručavali na parkingu' Slučaj Pukanić: Matanić razotkrio zaštićenog svjedoka

>> Snajperist na krovu: Za ubojstvo platili 1,5 milijuna eura?

>> Priznanje hrvatskih i srpskim vlastima zbog podizanja optužnice

Obrana optuženika ima pravo žalbe Vrhovnom sudu na odluku o produljenju pritvora, ali i na optužnicu koju je prije dva dana protiv njih podigao USKOK. O prigovoru na optužnicu odlučuje izvanraspravno vijeće. Inače, optužnica protiv šestorice uhićenika dodijeljena je sutkinji Ivani Kršul, široj javnosti poznatoj po vođenju suđenja u slučaju 'veliki maestro'. Istoga dana kad i u Zagrebu, za ubojstvo Pukanića i Franjića u Beogradu su optuženi Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene