Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđan upletenost Milovanovića

U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja beogradskim članovima skupine optužene u Srbiji i Hrvatskoj za ubojstvo suvlasnika 'Nacionala' Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, vještak za informatiku i telekomunikacije rekao je kako se na temelju telekomunikacijskog vještačenja može pretpostaviti da u razdoblju prije ubojstva nije bilo kontinuiranog praćenja Pukanića.

Vještak Miroslav Baća je, svjedočeći videovezom iz Županijskog suda u Zagrebu, ustvrdio kako je, kada je riječ o telefonima koji su pripadali zagrebačkom dijelu skupine, utvrđeno da je postojala intenzivna komunikacija na 'telefonskim ćelijama' koje pokrivaju prostor oko lokacije gdje je Pukanić radio i lokacije na kojoj je živeo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužen za organizirano ubojstvo Obrana traži da suđenje Jociću bude što prije i javno Slika nije dostupna Odvjetnik Sretena Jocića: 'Joca niti je nudio, niti mi je nuđena nagodba'

>> Joca Amsterdam pozvan da svjedoči protiv Mesića

Vještačenjem telefona navedenih kao vlasništvo Slobodana Đurovića, osuđenog u Zagrebu za isto kazneno djelo, utvrđeno je da u razdoblju prije ubojstva Pukanića on nije komunicirao s bilo kojim brojem iz Srbije, rekao je vještak.

Dodao je da je utvrđena komunikacija s Robertom Matanićem, također osuđenim u Zagrebu za taj zločin.

Svjedočila je i Petra Uvodić, u svojstvu vještaka za biološka vještačenja. Ustvrdila je da je DNA analizom utvrđena upletenost Željka Milovanovića. Suđenje bi trebalo biti nastavljeno u četvrtak ispitivanjem drugih vještaka.

Neposredni počinitelj Željko Milovanović, optužen da je aktivirao eksplozivnu napravu koja je raznijela Pukanića, u odsutnosti je osuđen na 40 godina zatvora, a Bojan Gudurić dobio je 30-godišnju zatvorsku kaznu jer je iz zasjede trebao pucati u Pukanića ako eksploziv zataji.

Slobodan Đurović osuđen je na 15 godina zatvora zbog optužaba da je bio veza ubojica sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene