Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nezakonito prešao granicu

U šumi kod Križevaca pronađen državljanin Gambije. Policajci mu pružili pomoć te pokrenuli postupak povratka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U šumi na području križevačke policije pronađen je državljanin Gambije, koji je nezakonito ušao u Hrvatsku. Iz policije su priopćili kako su mu pružili medicinsku pomoć te pokrenuli postupak povratka.

Koprivničko-križevačka policija izvijestila je kako su u utorak poslije podne u šumi između mjesta Sudovec i Novi Marof na području Policijske postaje Križevci zatekli vidno iscrpljenog stranog državljanina, koji je nezakonito prešao granicu. Na teren su izašli nakon dojave jednog građanina.

Pripoćili su kako se radi o muškarcu koji kod sebe nije imao isprave.

"Prema njegovoj izjavi, osoba je državljanin Gambije. Budući da je muškarac bio lošeg zdravstvenog stanja, odmah je pozvana Hitna medicinska pomoć, a do njihovog dolaska policijski službenici su iscrpljenu osobu utoplili i okrijepili toplim napitkom i hranom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neki i maloljetni Policija nezadovoljna kaznom: Uhićen njemački novinar koji je pomagao migrantima prijeći hrvatsku granicu

Budući da je utvrđeno da je nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku, prema strancu je pokrenut postupak povratka sukladno Zakonu o strancima", navodi se u policijskom priopćenju.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KONTEJNERSKO NASELJE Kraj Bihaća otvoren novi centar za migrante. Šef delegacije EU: "Riješena velika humanitarna kriza u BiH"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene