Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki i maloljetni

Policija nezadovoljna kaznom: Uhićen njemački novinar koji je pomagao migrantima prijeći hrvatsku granicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u petak u ilegalnom ulasku iz BiH u Hrvatsku zatekla kod Cetingrada osam stranaca među kojima i njemačkog novinara (44) kojemu se u subotu sudilo i za ilegalan ulazak i za krijumčarenje ljudima, ali ga je sud kaznio samo za ilegalan ulazak u RH, priopćila je PU karlovačka.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu presudio mu je 3600 kuna kazne za ilegalan ulazak, ali nije uvažio drugi dio optužnog prijedloga policije kojim ga se teretilo za pomaganje migrantima u nezakonitom prelasku granice. Zbog oslobađajućeg dijela odluke suda Postaja granične policije Cetingrad će se u zakonskom roku žaliti, najavljeno je.

U policijskom priopćenju stoji da se kriminalističkim istraživanjem utvrdilo da je njemački državljanin pomagao ostalim strancima u nezakonitom prelasku, čime je kršio Zakon o strancima, Zakon o nadzoru državne granice i Zakonik o schengenskim granicama.

Pročitajte i ovo Migranti - 2 nije dorastao funkciji Burne reakcije na presudu zbog smrti male Madine, Sindikat policijskih službenika poziva na ostavku ravnatelja Miline

Pročitajte i ovo Ukrajinski volonteri na vojnoj vježbi (Foto: AFP) UVJEŽBAVAJU VOJSKU Ukrajina diže kilometarsku ogradu na granicama za sprječavanje ulaska migranata, vojska u stanju pripravnosti

Policija je 44-godišnjeg njemačkog državljanina u petak u 11:15 zatekla u Cetingradu u grupi s još sedam stranih državljana, četiri punoljetne i tri maloljetne osobe. Ne navodi se iz kojih su zemalja sedmero ilegalnih migranata, već samo da su svi rekli da namjeravaju Republici Hrvatskoj dati zahtjev za međunarodnu zaštitu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene