Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UŽAS NA PROSLAVI

Vlasnik kafića o tragediji: "Svaki dan su dolazili na sok, igrali su biljar, jednostavno su bili nerazdvojni"

U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 2
U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 2 Cropix / Zeljko Hajdinjak
Aktualno Galerija U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 2 U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 2 Foto: Cropix / Zeljko Hajdinjak U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 1 U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 1 Foto: Cropix / Zeljko Hajdinjak U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 3 U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 3 Foto: Cropix / Zeljko Hajdinjak U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 4 U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 4 Foto: Cropix / Zeljko Hajdinjak +1 U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 5 Galerija 1/6 >>
Kod Križevaca je u noći sa subote na nedjelju preminuo 16-godišnjak, nakon čega je jedna osoba uhićena. Do tragedije je navodno došlo nakon što je 17-godišnjak udario svog prijatelja.

Koprivničko-križevačka policija jutros je izvijestila da je noćas u Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak te da je jedna osoba uhićena.

Policija je u nedjelju oko 1:20 sati postupala po dojavi Hitne medicinske pomoći Križevci koja je u ugostiteljskom objeku tinejdžeru pružala pomoć.

"Mladić je nakon pružene liječničke pomoći naknadno preminuo", objavila je policija. Jedna je osoba uhićena i provodi se kriminalističko istraživanje.

Kako doznaje ePodravina, u prostoru koji se iznajmljuje slavio se rođendan 18-godišnjakinje. Na proslavi je bilo više desetaka mladih osoba, među kojima i dvojica prijatelja koji su se u jednom trenutku posvađala te je ispred prostora, na dječjem igralištu kod tobogana, došlo do njihovog naguravanja.

Jedan je mladić, stariji godinu dana, udario drugog i ovaj se nakon 10-15 sekundi srušio i više se nije probudio.

"U jednom trenutku 16-godišnjak je pao i ostao bez zraka. Svi su ostali šokirani kad su vidjeli da mu nikako ne mogu pomoći. Za oko pola sata stigla je i Hitna koja je dolazila iz Križevaca, ali mladiću nije bilo spasa. Prestrašno je sve to, a pogotovo za roditelje i obitelj nesretno preminulog mladića. To je očito bio prst sudbine da se fešta pretvorila u tragediju kakvu naš kraj ne pamti", rekao je potreseni mještanin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očevid u tijeku Zločin u Splitu: U stanu pronađen muškarac s više ubodnih rana, policija istražuje njegovu nevjenčanu suprugu

Djelatnici hitne pomoći mladića su reanimirali pola sata, no nije mu bilo spasa i preminuo je u kolima hitne pomoći. Kako neslužbeno doznaje ePodravina, mladić (17) koji je udario prijatelja od šoka ke pobjegao s mjesta događaja, no ubrzo se vratio.

"Njih su dvojica zajedno došli na proslavu, bili su dobri prijatelji, popili su kavu u kafiću i otišli slaviti. Ovo je velika tragedija, ne možemo vjerovati, svi smo u šoku", rekao je mještanin.

Vlasnik objekta o tragediji

Vlasnik objekta Tomislav Plantić rekao je Hini da su dvojica mladića bili nerazdvojni prijatelji i da se tragičan događaj odvio na igralištu ispred objekta koji je jučer iznajmio za rođendansko slavlje.

"Gotovo svaki dan su dolazili na sok, igrali su biljar, jednostavno bili su nerazdvojni", posvjedočio je Plantić, dodavši da su i te večeri došli u kafić popiti piće te da ništa nije upućivalo da su jedan prema drugome bili neprijateljski nastrojeni.

Potom su otišli na rođendansko slavlje 18-godišnjakinje na kojem je bilo 50-ak uzvanika.

"U noći me nazvala majka umrlog zamolivši da donesem deku. Ostao sam šokiran kad sam vidio što se dogodilo na dječjem igralištu koje se nalazi ispred objekta", rekao je Plantić.

Pročitajte i ovo Ubojsvto u noćnom klubu Ritz - 3 poznat iz rubrike crna kronika Ubijenog Sablju teretilo se za šverc marihuane, iznude, palež automobila...

O ovom je događaju progovorila i mještanka Kostanjevca Riječkog.

"Šokirana sam. O samom uzroku smrti ne znam ništa nego sam čula da je preminuo jedan dečko kad sam se jutros raspitivala kod koga su Hitna i policija išli. Jer sirene su nas noćas probudile. Nažalost alkohol je, koliko sam čula, bio glavni okidač. Dokle god na vratima u sitne sate neće stajati zaštitari i dokle god će se maloljetnim osobama posluživati alkohol, dolazit će do ovih tragedija", za Jutarnji list rekla je jedna mještanka.

"Ja sam samo čula s brijega, kad je Hitna ugasila sirene, da je neki muški glas panično glasno govorio: 'Unutra, unutra, brzo uđite, unutra je.' Nisam znala sve do jutros da je netko nastradao. Tu često znaju biti fešte pa sam pomislila da se netko prenapio ili pao od silnog plesanja, ali ne i da se dogodilo neko zlo. Ne želim ni razmišljati kako je sad tim dječakovim roditeljima jer vjerojatno krive sebe što su ga, ako jesu, pustili u izlazak", dodala je stanovnica Kostanjevca Riječkog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene