Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašna tragedija

Majka uspjela iz plamena spasiti jedno dijete, ali drugo nije... Policija objavila: Uzrok požara nije tehnički kvar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U osječkoj kući u kojoj je u plamenu u utorak navečer život izgubio dvogodišnji dječak živjela je samohrana majka Ivona Balas (22) s četvero djece.

Kad su primijetili da gori kuća, susjedi su pozvali vatrogasce, a u tom je trenu iz kuće istrčala Ivona. U naručju je nosila četverogodišnjeg sina. Predala ga je susjedi i ponovno krenula prema kući vičući: ''Pomozite mi, Teo mi je ostao unutra!''

Pročitajte i ovo Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!" Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga"

''Nažalost, do kuće naše kćeri došao sam kada je požar već zahvatio sve. Supruga i ja smo bespomoćno stajali ispred kuće koja nestaje u plamenu i plakali za našim Teom. Kćer i starijeg Tomislava već je odvezla Hitna, jer su se nagutali dima. U bolnici su još. Nismo Ivonu ni vidjeli ni čuli još pa ne znamo ni kako je ni što se dogodilo, zašto je izbio požar i zašto nije uspjela izvući i Tea. Malima nismo dali da to sve gledaju. Strašna tragedija'', plačući govori Ivonin tata Ivica Virovac kod kojeg je u vrijeme požara bilo Ivonine dvoje starije djece, piše 24 sata.

''Bilo je oko 18 sati kada sam začula neko čudno, glasno pucanje vani, kao da netko baca petarde. Potom je nešto palo u moje dvorište. Izašla sam van, a mrkli mrak osvjetljavala je svjetlost vatre. Prvo sam pomislila da gori moja kuća, pa sam odmah pozvala zeta i unuka koji žive par kuća dalje. Dotrčali su. Susjedi su se skupljali ispred Ivonine kuće koja je spojena sa mojom. Zapravo je kod nje sve gorilo. Pucale su salonit ploče na njenom krovu. Letjeli komadi svuda okolo. Ivona je iz kuće iznijela četverogodišnjeg sina Tomislava. Vikala je da joj je Teo ostao u kući. Nije se usudila ići po njega. Da nisam tako stara, ja bih uletjela po dijete, makar i ja izgorjela. Moj unuk pokušao je ući u kuću punu vatre i dima kroz prozor koji je do našeg. Jednom nogom je ušao, ništa se unutra nije vidjelo. Ivona mu je viknula da mali nije u toj sobi. Do druge sobe se nije moglo doći. Sve je izgorjelo u par trenutaka'', ispričala je Terezija Čabai (70), prva susjeda samohrane majke Ivone.

Kako javlja repotertka Nove TV Marina Bešić Đukarić, policija je u srijedu predvečer objavila kako je očevidom isključen tehnički kvar kao uzrok požara. Nad djetetom je obavljena obdukcija i slijede kriminalistička istraživanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene