Obavijesti Video Pretražite Navigacija
područje Kornata

FOTO Jedrilica i gliser sudarili se kod Kornata: Među putnicima i djeca, skiperica u bolnici

Sudar glisera i jedrilice - 5
Sudar glisera i jedrilice - 5 Ministarstvo mora
Aktualno Galerija Sudar glisera i jedrilice - 5 Sudar glisera i jedrilice - 5 Foto: Ministarstvo mora Sudar glisera i jedrilice - 4 Sudar glisera i jedrilice - 4 Foto: Ministarstvo mora Sudar glisera i jedrilice - 3 Sudar glisera i jedrilice - 3 Foto: Ministarstvo mora Sudar glisera i jedrilice - 2 Sudar glisera i jedrilice - 2 Foto: Ministarstvo mora +0 Sudar glisera i jedrilice - 1 Galerija 1/5 >>
Na jedrilici se u trenutku sudara nalazilo pet osoba, svi iz Slovenije, od kojih dvoje odraslih i dva djeteta, koji u nesreći nisu ozlijeđeni te voditeljica jedrilice, rođena 1988. godine, koja je pretrpjela težu tjelesnu ozljedu u vidu otvorenog prijeloma noge.

Gliser i jedrilica sudarili su se u nedjelju oko 12 sati u akvatoriju otoka Pašmana, a u nesreći je jedna osoba ozlijeđena, inače državljanka Slovenije.

Nakon zaprimljene dojave, posada policijskog broda Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, zajedno s liječnikom stigla je na mjesto događaja gdje joj je pružena liječnička pomoć, a onda je prevezena u zadarsku bolnicu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija posada spašena Drama na moru, pijavica zahvatila i potopila ribarski brod: "Podigla ih je i bacila"

O događaju je izvijestila i Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci o sudaru glisera i jedrilice kod otočića Balabra Mala

Službenici LK Zadar na mjestu pomorske nesreće obavili su očevid, kojim je utvrđeno da se sudar dva plovila dogodio oko podneva, na poziciji oko tri i pol nautičke milje južno od prolaza Mali Ždrelac, u blizini otočića Balabra Mala.

Na jedrilici se u trenutku sudara nalazilo pet osoba, svi iz Slovenije, od kojih dvoje odraslih i dva djeteta, koji u nesreći nisu ozlijeđeni te voditeljica jedrilice, rođena 1988. godine, koja je pretrpjela težu tjelesnu ozljedu u vidu otvorenog prijeloma noge.

Pročitajte i ovo Potonula jahta u Italji putnici spašeni VIDEO Dramatično spašavanje na moru: Nevrijeme prevrnulo superjahtu, potonula pred očima spasioca

Dvije osobe na drugoj brodici, također državljani Slovenije, neozlijeđeni su u sudaru.

Jedrilica je u ovoj pomorskoj nesreći pretrpjela značajnu materijalnu štetu u krmenom dijelu, uz lom jarbola i oštećenje trupa ispod razine mora, dok na drugoj brodici, tip motorna jahta nisu utvrđena značajnija oštećenja. Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene