Vozač vozila diplomatskih tablica jutros je, prema riječima vlasnika oštećenih vozila, u Zagrebu udario u dva osobna automobila te pobjegao s mjesta nesreće.


Nakon što je, prema priči svjedoka, vozač vozila diplomatskih tablica pobjegao s mjesta nesreće za njim se uputio svjedok i iz svog automobila fotografirao diplomatsko vozilo koje je, kaže, sudjelovalo u nesreći.

Kako su vlasnici oštećenih automobila muškarac i žena pozvali policiji, oni su došli na mjesto događaja i napravili očevid. U PUZ-u kažu da su ''zaprimili dojavu o prometnoj nesreći (sudar dva osobna automobila i nalet na parkirano vozilo) u Bužanovoj ulici danas, 6. listopada u 11.08 sati. ''

Također napominju kako se ''okolnosti ove prometne nesreće još uvijek utvrđuju''.

No, vlasnik jednog od oštećenih automobila u izjavi za Dnevnik.hr kaže kako je prilikom udara u njegovo i vozilo oštećene gospođe nastala šteta od više tisuća kuna te da se nije radilo o sudaru dva vozila, nego naletu na dva parkirana vozila.

''Pri povratku sa sastanka vidio sam iz daljega da mi je auto oštećen. Krenuo sam prema autu, a druga oštećena gospođa me dočekala. Rekla je da je bila nesreća - netko je oštetio vaš i moj auto. Dobro je da se našao jedan prolaznik, vozač koji je u prvi mah zapisao registarsku tablicu i budući da je vidio da vozač auta nije stao nego je pobjegao, uputio se svojim autom za njim, uzeo mobitel i snimio čovjeka kako bježi. Tablice su diplomatske. Zvali smo policiju, došli su, očekivao sam probleme i nazvao Novu TV koja je došla puno prije policije. Policiji je trebalo sat i dvadeset minuta da dođu, a vašoj televiziji deset minuta'', ispričao je za Dnevnik.hr Tomislav Radić, vlasnik oštećenog automobila.