Nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Dubravka Petrić)
Nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Dubravka Petrić) Foto: Pixsell, Dubravka Petri?

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu pokrenulo je istragu protiv 57-godišnjaka iz Čakovca.


Državno odvjetništvo u Varaždinu sumnjiči 57-godišnjaka da je od rujna 2016. do studenog 2018. u Čakovcu i Zagrebu maltretirao i silovao partnericu nakon što je htjela prekinuti intimnu vezu s njim.

Vezani članci Miro Čalušić - 3 Presedan u hrvatskom pravosuđu - sudit će se preminulom čovjeku: ''Kao da gledam neku tursku sapunicu i taman kad mislimo da je kraj, ponovno počne'' Zapljena osječke policije (Foto: PU Osječko-baranjska) - 4 Određen istražni zatvor za dvojicu dilera iz Osijeka: Zaplijenjeno više od 15 kg marihuane i arsenal oružja

Osim toga, zatražio je da nastave vezu i zaprijetio da će poslati njezine eksplicitne fotografije i videosnimke njezinoj obitelji te da će ubiti nju i njenu obitelj i dići kuću u zrak, a u više navrata ju i fizički napadao, čime je savladavao njezin otpor i protivno njenoj volji ju silovao.

Državno odvjetništvo sumnjiči 57-godišnjaka i da je od siječnja 2017. do studenog 2018. godine na internetu objavljivao oglase za pružanje seksualnih usluga i dogovarao s većim brojem muških osoba da im oštećenica za iznose od 500 do 1000 kuna pruža seksualne usluge u njegovom stanu u Čakovcu i u Zagrebu.

Ona je to i činila u strahu zbog fizičkih napada i prijetnji, a primljeni novac je predavala 57-godišnjaku.

On je njezinim podvođenjem zaradio iznos veći od 100.000 kuna. Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.