Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Pedesetogodišnjak je u jednom ugostiteljskom objektu razbijao inventar i vikao te si potom razbio bocu o glavu i okrvavljenim oštrim ostacima prijetio gostima.


Stanovnici Rovinja prošlog su petka iznova proživljavali dramu. Jedan je njihov sugrađanin, za kojeg iz neslužbenih, ali pozdanih izvora saznajemo da je zaražen HIV-om, ponovno divljao gradom te prijetio okrvavljenom bocom koju je prethodno razbio sebi o glavu.

U šturom priopćenju policija je potvrdila kako su utvrdili sumnju da je 50-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela krađe i prisile prema službenoj osobi. Muškarac (50) je oko 21 sat u jednom ugostiteljskom objektu razbijao inventar i vikao te si potom razbio bocu o glavu i okrvavljenim oštrim ostacima prijetio gostima.

Potom je iz šanka ukrao više stotina kuna te pobjegao. Policajci su ga nešto kasnije pronašli u drugom kafiću, a kad ih je vidio uzeo je dva noža te počeo njima mahati u pravcu policijskih službenika, koji su ga brzo svladali i priveli.

Rabijatnom muškarcu ovo nije prvi put da prijeti vlastitom zaraženom krvlju. U srpnju 2008. godine u nekoliko je rovinjskih kafića razbijao inventar, u jednom je i napao vlasnika, a potom se razrezao po cijelom tijelu te prijetio zarazom osoblju i gostima.

Za ukupno sedam kaznenih djela: prenošenja zaraznih bolesti, dvije prijetnje, dva slučaja uništenja tuđe stvari, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i teške krađe tada je osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora, a izrečena mu je i mjera obaveznog liječnja od ovisnosti o opojnim drogama.

No, u prosincu 2010. ponovno je završio na stranicama crne kronike: prvo je provalio u jedan stan, a potom se uputio u obližnji kafić, gdje je razbijao stvari i prijetio vlasniku nožem. Nakon uhićenja nastavio je divljati i u policijskoj stanici. Za ta je djela potom osuđen na tri godine zatvora.