Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Goste je navodno najprije naljutilo što su dodatke poput kečapa i parmezana morali posebno plaćati po 15 i 25 kuna, a prekipjelo im je kada im je konobarica istovremeno donijela predjelo i glavno jelo.


Švicarski turist (28), koji prema neslužbenim informacijama već 15 godina dolazi na Rab i koji se nakon svega navodno više ne namjerava vratiti, prebačen je početkom tjedna u KBC Rijeka na liječenje jer je utvrđeno da je zadobio frakturu lubanje.

Vezani članci Policijske lisice, ilustracija Napad u Splitu: Policajca tijekom intervencije zbog nasilja u obitelji ugrizao pit bull, 28-godišnji vlasnik uhićen Mario Jurič Novinar Mario Jurič nakon Debeljakovih uvreda : "Inzistirali smo na pitanjima koji zanimaju radnike i javnost"

Mladog je Švicarca po svemu sudeći pretukao rapski ugostitelj (46), kojem je u srijedu pod sumnjom da je gostu nanio teške tjelesne ozljede određen jednomjesečni istražni zatvor uz jamčevinu u iznosu od 50 tisuća kuna.

Općinsko državno odvjetništvo je navelo je kako je vlasnik lokala drvenom palicom zadao Švicarcu nekoliko udaraca po glavi i tijelu, dok su lakše ozljede zadobili i osumnjičeni ugostitelj te 25-godišnji državljanin Italije.

'Sam je naletio glavom na valjak'

Prema neslužbenim saznanjima novinara Novog lista, ugostitelj je tijekom ispitivanja u riječkome Općinskom državnom odvjetništvu rekao da nije imao namjeru nekoga ozlijediti te da je sve počelo kada je gost prišao na ulaz u kuhinju zbog reklamacije.

Ustvrdio je da ga je Švicarac najprije verbalno napao jer je bio nezadovoljan uslugom, ali i da ga je potom udario nakon čega su na njega nasrnula i četvorica prijatelja mladog turista.

Ugostitelj je priznao da je u ruci imao valjak za tijesto, međutim istaknuo je i to da je njime počeo mahati po zraku kako bi se obranio te da je Švicarac naletio glavom na valjak. 

Za kečap 15 kuna, za parmezan 25

Jedan od očevidaca incidenta je u razgovoru za Novi list ponudio sasvim drugačiju verzi u priče, te je rekao da je negodovanje gostiju počelo kada su vidjeli da dodatke poput kečapa i parmezana moraju posebno plaćati, za kečap 15 kuna, a parmezan 25 kuna.

Gostima je, tvrdi u nastavku, zatim konobarica istovremeno donijela predjelo i glavno jelo, a na što su platili račun i zatražili knjigu žalbe.

Rečeno im je da to više ne postoji, a nakon rasprave za šankom s vlanikom restorana došlo je do tučnjave. Vlasnik je, ističe taj svjedok, Švicarca najprije odgurnuo, a tada su se umiješali još neki ljudi koji su mladića počeli snažno udarati šakama i drvenom palicom.

Napadnuta je i supruga Švicarca, kao i još jedan mladić koji je bio s njima u društvu, a sve se to odvijalo pred očima djece tog para koja su od straha počela vrištati.