Ilustracija
Ilustracija Foto: Goran Kovacic/Pixsell

Riječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjaka tereteći ga da je lani u srpnju ispred Malinske na otoku Krku gliserom usmrtio Austrijanku.


Okrivljenika terete da je počinio kazneno djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa jer je približavajući se obali, iako je znao da se u moru kreću kupači propustio na odgovarajući način promatrati akvatorij i put plovidbe te smanjiti brzinu glisera kako bi se lako mogao zaustaviti ili promijeniti smjer kretanja.

Vezani članci Privođenje uhićenih u akciji Tebra Platili mu da odbaci kaznenu prijavu: Podignuta optužnica protiv zagrebačkog tužitelja i još trojice Terasa kafića, ilustracija Prijetio svjedoku u slučaju protiv svog sina: Unosio mu se u lice, gurao ga i prijetio smrću

Tužiteljstvo je objavilo da 27-godišnjak nije na vrijeme uočio dvoje plivača ni njihovu ronilačku plutaču, pa je gliser prešao preko plivača. Elisa glisera zahvatila je plivačicu i teško ju ozlijedila, a preminula je istog dana u KBC-u u Rijeci.

Kobni nalet glisera na 20-godišnju Austrijanku dogodio se 24. srpnja 2019., a otac preminule djevojke, koji se u trenutku nesreće s njom nalazio u moru, prozivao je institucije za niz propusta.