Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Malinske

Više od godinu dana nakon tragedije: Podignuta optužnica protiv 27-godišnjaka koji je gliserom usmrtio mladu Austrijanku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjaka tereteći ga da je lani u srpnju ispred Malinske na otoku Krku gliserom usmrtio Austrijanku.

Okrivljenika terete da je počinio kazneno djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa jer je približavajući se obali, iako je znao da se u moru kreću kupači propustio na odgovarajući način promatrati akvatorij i put plovidbe te smanjiti brzinu glisera kako bi se lako mogao zaustaviti ili promijeniti smjer kretanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aktualna tema Ministar o krahu slučaja Agrokor: DORH je birao tko će raditi vještačenje, a ne Vlada Ilustracija Podignuta optužnica Eksplozije u noći u Zagrebu i okolici: Ukradenim autima dvojac pljačkao bankomate, poznati detalji

Tužiteljstvo je objavilo da 27-godišnjak nije na vrijeme uočio dvoje plivača ni njihovu ronilačku plutaču, pa je gliser prešao preko plivača. Elisa glisera zahvatila je plivačicu i teško ju ozlijedila, a preminula je istog dana u KBC-u u Rijeci.

Kobni nalet glisera na 20-godišnju Austrijanku dogodio se 24. srpnja 2019., a otac preminule djevojke, koji se u trenutku nesreće s njom nalazio u moru, prozivao je institucije za niz propusta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene