Ilustracija
Ilustracija Foto: Goran Kovacic/Pixsell

Riječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjaka tereteći ga da je lani u srpnju ispred Malinske na otoku Krku gliserom usmrtio Austrijanku.


Okrivljenika terete da je počinio kazneno djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa jer je približavajući se obali, iako je znao da se u moru kreću kupači propustio na odgovarajući način promatrati akvatorij i put plovidbe te smanjiti brzinu glisera kako bi se lako mogao zaustaviti ili promijeniti smjer kretanja.

Vezani članci Marko Perković Thompson Odluka DORH-a: Nema osnove za izvanrednim pravnim lijekom zbog "Bojne Čavoglave" Policijsko vozilo, ilustracija Teška nesreća na otoku Krku: U sudaru dva osobna vozila jedna je osoba poginula

Tužiteljstvo je objavilo da 27-godišnjak nije na vrijeme uočio dvoje plivača ni njihovu ronilačku plutaču, pa je gliser prešao preko plivača. Elisa glisera zahvatila je plivačicu i teško ju ozlijedila, a preminula je istog dana u KBC-u u Rijeci.

Kobni nalet glisera na 20-godišnju Austrijanku dogodio se 24. srpnja 2019., a otac preminule djevojke, koji se u trenutku nesreće s njom nalazio u moru, prozivao je institucije za niz propusta.