Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Osuđeni muškarci koji su nasmrt premlatili zaštitara, pogledajte koliku su kaznu dobili

Automat klub u Lastovskoj
Automat klub u Lastovskoj Foto: Darko Tomas/Cropix
Zbog premlaćivanja zaštitara Hrvoja Zanatića (40), koji je od zadobivenih ozljeda preminuo, u petak je na zagrebačkom Županijskom sud nepravomoćno na tri godine i 10 mjeseci osuđen A. B. (23), a M. P. (24) na tri godine i šest mjeseci.

A. B. i M. P. oslobođeni su plaćanja troškova postupka, a u kaznu im je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 3. rujna 2022. godine, doznaje se na sudu.

Obojica okrivljenika, optužena za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom, izrazila su kajanje i žaljenje zbog djela koje ime se stavlja na teret.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović još nema dogovora Ured predsjednika Milanovića objavio dokument ministra Banožića za koji tvrde da je suprotan Ustavu

Prema optužnici, podignutoj početkom ožujka ove godine, muškarci su se teretili da su 3. rujna 2022. u 4:30 sati, u automat klubu u Lastovskoj ulici u Zagrebu, postupali s nakanom da nanesu teške tjelesne ozljede Hrvoju Zanatiću koji je radio kao zaštitar u klubu.

Nakon što se A.B. neprimjereno ponašao u klubu, na što je reagirao Zanatić kako bi ga udaljio iz kluba, M.P. je odgurnuo zaštitara uslijed čega je on udario leđima u automat za igre, a potom su obojica nasrnuli na njega udarajući ga nogama i rukama po glavi i tijelu.

Pročitajte i ovo Vjeko Luetić, doktor korupcije - 2 on poriče djelo Objavljeni detalji o uhićenju "doktora za mito i korupciju": Tražio je da mu plate ručak 1800 eura, poklone kamene ploče...

Zaštitar je, uslijed velikog broja udaraca, zadobio višestruke teške ozljede glave i tijela zbog čega je, unatoč pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći, dva sata nakon napada, preminuo u bolnici.

Zagrebačka policija je nedugo nakon događaja u rujnu prošle godine izvijestila da treća osoba iz društva okrivljenika nije sudjelovala u napadu na zaštitara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene