Obavijesti Video Pretražite Navigacija
on poriče djelo

Objavljeni detalji o uhićenju "doktora za mito i korupciju": Tražio je da mu plate ručak 1800 eura, poklone kamene ploče...

Vjeko Luetić, doktor korupcije - 2
Vjeko Luetić, doktor korupcije - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Policija i USKOK dovršili su istraživanje protiv tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik, zbog sumnje na mito i korupciju te objavili detalje akcije.

Ne navodeći identitet objavili su kako sumnjaju da je splitski policajac (51) direktorima tvrtke protiv koje se vodila istraga zbog nezakonitosti u poslovanju obećao "riješiti" povoljan ishod istrage ako mu zauzvrat poklone rezane kamene ploče. Sve se odvilo u periodu od 3. veljače 2020. do kraja srpnja 2022. godine.

Uhićen je Vjeko Luetić, inspektor Službe za gospodarski kriminal splitske policije, poznat i kao "doktor za mito i korupciju", a njegov odvjetnik u četvrtak nije htio o detaljima dok traje istraga, kazao je samo da je porekao da je počinio djelo koje mu se stavlja na teret.

Sumnja se da je Luetić preko posrednika, 70-godišnjaka, zatražio od direktorice (57), talijanske državljanke, razne kamene ploče. Ona je pristala i sa 70-godišnjakom dogovorila da organizira nabavu i isporuku traženih ploča što je on putem drugog trgovačkog društva i napravio. Inspektoru su isporučili ploče u vrijednosti od 9811,53 eura.

Pročitajte i ovo Žičara Quito u kvaru spašavanje u Ekvadoru VIDEO Drama na žičari: 70 ljudi cijelu noć zarobljeno na više od 3500 metara nadmorske visine

On je nakon toga pozvao direktoricu tvrtke protiv koje se vodila istraga u PU splitsko-dalmatinsku, "pod izgovorom obavijesnog razgovora, a kada je došla do službenih prostorija od nje je zatražio da dođe u obližnji caffe bar gdje joj je rekao da ima puno kompromitirajućih stvari s kojima može napraviti probleme njenom trgovačkom društvu i zatvoriti ga", priopćio je USKOK.

Policajac je i 21. srpnja 2021. u jednom restoranu u Splitu konzumirao jelo i piće s drugim osobama te djelatnicima restorana naložio da račune, u ukupnom iznosu većem od 1800 eura, izdaju na to trgovačko društvo radi namirenja, a po primitku računa, 57-godišnjakinja ih je odbila platiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija UPUTE KUPAČIMA Nakon tragičnog događaja policija dala preporuke za sigurno kupanje

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, kaznena prijava je podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

S obzirom na to da je jedan od osumnjičenih policijski službenik, na temelju rješenja načelnika policijske uprave odmah je udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupaka", priopćila je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene