Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Istražni centar osječkoga Županijskog suda danas su, uz kaznenu prijavu, privedeni 18-godišnjak iz Podravskih Podgajaca te 23-godišnjak i 20-godišnjakinja iz Svetoga Đurđa zbog osnovane sumnje da su na području Donjeg Miholjca i Našica počinili više kažnjivih djela razbojstva i teških krađa, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.


U priopćenju se navodi kako je kriminalističkom obradom utvrđena osnovana sumnja da su u siječnju i veljači ove godine na području Donjeg Miholjca počinili dva razbojstva i tri teške provalne krađe te jednu tešku provalnu krađu na području Našica. Osumnjičeni su da su pekarnicu i benzinsku crpku te prodavaonice i kioske oštetili za 20.000 kuna, a pri razbojstvu zatečenim su djelatnicima prijetili pištoljem.

Vezani članci Lopovi, policija, ilustracija (Luka Stanzl, Patrik Macek/Pixsell) Ovi ljudi iskorištavaju pandemiju i zanima ih samo jedna stvar: Kako mogu zaraditi još više novca? Lopovi, policija, ilustracija (Luka Stanzl, Patrik Macek/Pixsell) Pazite na aute, zaključavajte kuće i stanove: U samo nekoliko dana u Zagrebu cijeli niz provala i krađa

Uz njih su prijavljena i dva 18-godišnjaka, jedan iz Bockovaca, a drugi iz Ivanova, za koje se osnovano sumnja da su počinili kažnjivo djelo prikrivanja. Privedena 20-godišnjakinja, osim za provale i razbojstva, tereti se i za kažnjivo djelo zloporabe opojnih droga, a protiv nje bit će podnesen i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju. Policija je pronašla pištolj kojim su se koristili, 0,9 grama marihuane te ukradene predmete.