Uhićen je muškarac osumnjičen da je u petak oko 19:40 sati ubio dugoreškog policajca u Donjem Mrzlom Polju na području Duge Rese, izvijestila je karlovačka policija.


U ranim jutarnjim satima u subotu završen je očevid ubojstva u Donjem Mrzlom Polju, u dvorištu 60-godišnjeg osumnjičenika Z.J., gdje je ubijen 46-godišnji dugoreški policajac M.B. koji u tom trenutku nije bio na dužnosti.

Vezani članci Iustracija Zapovjedniku Armije BiH smanjili kaznu zatvora za ubojstvo 27 hrvatskih civila, među kojima i troje djece Policija, ilustracija Detalji stravičnog ubojstva u Varaždinu: Iste večeri policija je razgovarala s profesorom, a u udruzi im nisu otvarali vrata pa su policajci otišli

Ubojstvo dugoreškog policajca zbilo se u petak oko 19:40 sati u Donjem Mrzlom Polju na području Duge Rese, izvijestila je oko 22 sata karlovačka policija.

'Osumnjičenik je na obradi u policiji, a tijekom dana predložit ću sucu istrage 30-dnevni pritvor', rekla je zamjenica županijske državne odvjetnice Ljubica Fiškuš Šumonja, potvrdivši da je ubojica uhićen u kafiću s druge strane Mrežnice, odnosno uz glavnu cestu, kamo je, kako je rekla, 'otišao na kavu nakon što je ubio susjeda i preplivao Mrežnicu'.

M.B je puščanim metkom pogođen u glavu te je poginuo na mjestu događaja. Neslužbeno se doznaje da je Z.J. najprije pucao iz kuće u dvorište, što je čuo M.B., koji je došao i prigovorio mu, a potom ga je Z.J z puške 'papovke' upucao u glavu, i na mjestu usmrtio.

Nakon ubojstva, kao da se prije ništa nije dogodilo, ubojica je preplivao rijeku i sjeo na kavu na terasu obližnjeg kafića, gdje je i uhićen. Mjesto uhićenja je ograđeno policijskim trakama, jer je ubojica kod sebe imao pušku iz koje je ubio policajca i pištolj, javlja Radio Mrežnica.