Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na južnom dijelu gradilišta nije ishođena potvrda glavnog projekta za gradnju zbog čega je, nakon inspekcijskog pregleda, naloženo njegovo zatvaranje. Zemljište je u vlasništvu Katoličke crkve, a veliki stambeno-poslovni kompleks gradi jedna privatna tvrtka.


Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja danas je izvijestilo da je završilo inspekcijski pregled na lokaciji u Strojarskoj ulici u Zagrebu te da je zatvoren južni dio tog gradilišta jer na tom dijelu nije ishođena potvrda glavnog projekta za gradnju.

Vezani članci Vili Beroš Beroš o inspekciji u KBC Sestre Milosrdnice: "Ne očekujem da će to brzo završiti, ali s nestrpljenjem čekam nalaz" Barbara Štrbac Gotovo je sigurno da će tužbi protiv Zadravec biti još: "Jučer je o svemu javno i opširno govorila, danas više ne. Hoće li zbog toga snositi neke posljedice, znat će se idućih dana"

Kako se navodi u priopćenju, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja završilo je danas inspekcijski pregled na lokaciji u Zagrebu, Strojarska ulica bb, na dvije katastarske čestice - broj 345/1 i 345/3 K.O. Trnje.  Pregledom na čestici 345/1 k.o. Trnje (sjeverno gradilište) na do sada izvedenim radovima nisu uočene nepravilnosti, navode iz Ministarstva.

>> HBK: Biskupi upozoravaju na trend promicanja rodne ideologije

"Na k.č. 345/3 k.o. Trnje (južno gradilište), Strojarska ulica, izvršen je iskop zemlje dubine cca 5,0 do 6,0 metara te izvedena zaštitna konstrukcija građevinske jame duž cijele južne, zapadne i istočne međe /konstrukcija od čeličnih profila sidrenih/ te izvedena zemljana rampa koja služi za potrebe izvođenja građevinskih radova za gradnju poslovnog kompleksa na k.č. 345/1 k.o. Trnje, Strojarska ulica, u Zagrebu. Na toj lokaciji nije ishođena potvrda glavnog projekta za gradnju na k.č.br. 345/3, k.o. Trnje, stoga je gradilište zatvoreno", ističu iz Ministarstva graditeljstva i dodaju da se daljnji inspekcijski postupak nastavlja.

Investitor u projekt Strojarska, na zemljištu koje je u denacionalizaciji vraćeno Katoličkoj crkvi, je tvrtka VMD Promet koja tamo gradi stambeno-poslovni kompleks vrijedan 80 milijuna eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook