Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema potvrde glavnog projekta

Država zatvorila dio gradilišta na crkvenom zemljištu u Strojarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na južnom dijelu gradilišta nije ishođena potvrda glavnog projekta za gradnju zbog čega je, nakon inspekcijskog pregleda, naloženo njegovo zatvaranje. Zemljište je u vlasništvu Katoličke crkve, a veliki stambeno-poslovni kompleks gradi jedna privatna tvrtka.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja danas je izvijestilo da je završilo inspekcijski pregled na lokaciji u Strojarskoj ulici u Zagrebu te da je zatvoren južni dio tog gradilišta jer na tom dijelu nije ishođena potvrda glavnog projekta za gradnju.

Pročitajte i ovo Napad u crkvi u Istanbulu Ubojice u bijegu VIDEO Napad u istanbulskoj crkvi: Dvojica maskiranih muškaraca upala na misu i ubila jednu osobu Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama

Kako se navodi u priopćenju, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja završilo je danas inspekcijski pregled na lokaciji u Zagrebu, Strojarska ulica bb, na dvije katastarske čestice - broj 345/1 i 345/3 K.O. Trnje.  Pregledom na čestici 345/1 k.o. Trnje (sjeverno gradilište) na do sada izvedenim radovima nisu uočene nepravilnosti, navode iz Ministarstva.

>> HBK: Biskupi upozoravaju na trend promicanja rodne ideologije

"Na k.č. 345/3 k.o. Trnje (južno gradilište), Strojarska ulica, izvršen je iskop zemlje dubine cca 5,0 do 6,0 metara te izvedena zaštitna konstrukcija građevinske jame duž cijele južne, zapadne i istočne međe /konstrukcija od čeličnih profila sidrenih/ te izvedena zemljana rampa koja služi za potrebe izvođenja građevinskih radova za gradnju poslovnog kompleksa na k.č. 345/1 k.o. Trnje, Strojarska ulica, u Zagrebu. Na toj lokaciji nije ishođena potvrda glavnog projekta za gradnju na k.č.br. 345/3, k.o. Trnje, stoga je gradilište zatvoreno", ističu iz Ministarstva graditeljstva i dodaju da se daljnji inspekcijski postupak nastavlja.

Investitor u projekt Strojarska, na zemljištu koje je u denacionalizaciji vraćeno Katoličkoj crkvi, je tvrtka VMD Promet koja tamo gradi stambeno-poslovni kompleks vrijedan 80 milijuna eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene