Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DNK analiza kroz tjedan dana

Još uvijek nije poznato je li Paravinja zadavio Aminu Šabanagić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužitelj Unsko-sanskog kantona Husein Huzeirović rekao je kako još uvijek nije dobio nalaze DNK analize koji bi Dragana Paravinju povezali ili oslobodili optužbe za ubojstvo djevojke iz BiH.

'Nalaze DNK analize još uvijek nisam dobio. Očekujem ih u roku tjedan dana', rekao je tužitelj Huzeirović za Dnevnik.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žalio se i na povlačenje Paravinja povukao žalbu na presudu za ubojstvo Antonije Bilić Slika nije dostupna Maksimalna kazna Bahato primio presudu za slučaj koji je Hrvatsku dignuo na noge

BiH Televizija jučer je javila, pozivajući se na neslužbene izvore iz Tužiteljstva Unsko-sanskog kantona, da Dragan Paravinja nije povezan s ubojstvom djevojke iz BiH. Tvrdili su da je to, navodno, pokazao DNK nalaz.

Policija u Bosni i Hercegovin Paravinju sumnjiči ga za ubojstvo 21-godišnje djevojke iz Sanskog Mosta. Istražitelji su posjetili Paravinju u zatvoru Kula i uzeli mu uzorke DNK. Još se uvijek ne zna hoće li i kad, Paravinju izručiti Hrvatskoj.

Amina Šabanagić ubijena je prije sedam godina. Na povratku iz hotela u kojem je radila otela je nepoznata osoba. Njezino mrtvo tijelo pronađeno je dan nakon nestanka u blizini obiteljske kuće. Unatoč opsežnoj istrazi i više od dvjesto ispitanih osoba, ubojica nikad nije pronađen. Istražitelji su odmah posumnjali na Paravinju.

'Ovdje je modus operandi da je djevojka ubijena davljenjem. Budući da je Paravinja jedan dio žrtava na takav način ubio mi smo uzeli određene uzorke da se vidi ima li on veze s tim ubojstvom', kazao je načelnik sektora krim policije UNSK-a Marjan Šimić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene