Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tučnjava u Požegi

DORH podnio žalbu protiv presude trojici muškaraca za premlaćivanje i cipelarenje zaštitara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podnijelo je žalbu protiv osuđujuće presude Općinskog suda u Požegi kojom su trojica muškaraca proglašeni krivima zbog počinjenja kaznenog djela osobito teške tjelesne ozljede.

Radi se o 22-godišnjaku, 30-godišnjaku i 32-godišnjaku koji su u požeškoj diskoteci Platinum pretukli 47-godišnjeg zaštitara.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste

Zbog toga su na požeškom sudu osuđeni na kaznu zatvora. Presudom su 32-godišnjak i 30-godišnjak osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od šest godina, dok je 22-godišnjak osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci.

Općinski sud u Požegi je ujedno 32-godišnjaku i 30-godišnjaku izrekao sigurnosnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti od alkohola.

"Žalba je izjavljena zbog odluke o kazni budući da je, po ocjeni ovog državnog odvjetništva, sud značaj olakotnih okolnosti na strani trojice okrivljenika prenaglasio, dok otegotne okolnosti nije dovoljno valorizirao: jačinu ugrožavanja zaštićenog dobra, visok stupanj kaznene odgovornosti te brutalnost u postupanju okrivljenika koja se očitovala u brojnosti, načinu i intenzitetu zadanih udaraca oštećeniku dok je stajao, padao, dizao se, u gađanju staklenim bocama i čašama dok je bježao te velika bešćutnost i ustrajnost tijekom zadavanja udaraca nogama i šakama oštećeniku dok je ležao na podu krvav i bespomoćan u nazočnosti više svjedoka koje su navedeni prizori šokirali", stoji u priopćenju Državnog odvjetništva.

Podsjetimo, trojica muškaraca 17. siječnja 2017. godine oko 4 sata ujutro bili su među posljednjim gostima požeške diskoteke. Te večeri je bio studentski party, a trojica muškaraca došla su već vidno pijana. Na zaštitara su, prema onome što je rečeno tijekom postupka, nasrnuli bez povoda. Njihovo premlaćivanje i iživljavanje nad zaštitarom snimile su i nadzorne kamere. Prisutni su ostali zatečeni brutalnošću tučnjave.

Aktualno Marin Rončević: ''Mila je izvrsno, počele su pripreme za liječenje. Njezin je liječnik skroman i samozatajan tip" Marin Rončević (Foto: Dnevnik.hr) Marin Rončević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Mila Rončević u bolnici u Philadelphiji (Foto: Obiteljski album) Hrvatska Marin Rončević: ''Mila je izvrsno, počele su pripreme za liječenje. Njezin je liječnik skroman i samozatajan tip" 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene