Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dječaku petarda raznijela šaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrnaestogodišnjem dječaku iz Viškova u Rijeci djelomično su amputirana dva prsta nakon što mu je u ruci eksplodirala petarda tzv. zenga.

Protiv dječakove majke, koja je kupila petarde drugog razreda, policija je podnijela prekršajnu prijavu. Samo sam fitilj probao izvaditi, ispričao nam je iz bolničkoga kreveta Dječje bolnice na Kantridi u Rijeci Karlo Laginja (14) iz Viškova, kojemu je u njegovoj sobi na Božić eksplodirala petarda u ruci.

Pročitajte i ovo Zoran Barčot Treba biti oprezan Opasnosti u blagdansko vrijeme: "Prošle godine smo u ovo doba imali desetak ozbiljnijih ozljeda" Slika nije dostupna Što reći.... Bacio petardu u šaht i umalo ubio i sebe i djecu!

Kaže kako bol ispočetka uopće nije osjetio, tek kad su ga roditelji dovezli na Hitnu. Zadobio je otvoreni prijelom palčane kosti, a hitno su mu amputirali gornje dijelove palca i kažiprsta. Uz to, zapaljena mu je i cijela šaka, iz koje su mu odstranjeni brojni dijelovi petarde. 

"Prijatelj i ja igrali smo se u mojoj sobi za klavirom i odjednom - bum! Ruka je izgledala jako ružno, palac, kažiprst i srednji prst su se rascvjetali, a nokti se razletjeli po sobi. Na vrhovima prstiju sam vidio krvave kosti i komade kože i mesa," rekao je nasmijani 13-godišnjak, iako svjestan što mu je učinio njegov eksperiment. Stanje mu je stabilno, ali će neko vrijeme ostati u bolnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene