Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dileru s estrade 8 godina zatvora i oduzimanje imovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud osudio je 40-godišnjeg Ivana Vargu, vlasnik lanca pečenjarnica na području Zagreba poznatijeg kao diler s estrade, na osam godina zatvora te mu zbog dilanja droge i pranja novca odlučio oduzeti svu nezakonito stečenu imovinu.

Varga je danas zajedno s 21 pomagačem osuđen na osam godina zatvora. Sud je odlučio oduzeti Vargi svu nezakonito stečenu imovinu u vrijednosti 13 milijuna kuna, što je biti vjerojatno najveća zapljena presuđena do sada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Subotica U Srbiji uhićen Hrvat: Pronašli mu drogu, a otprije je poznat po maltretiranju i nasilju Uhićeni diler Na jedrilici S gotovo tri tone kokaina pao 70-godišnji narkobos iz Srbije, stručnjak poručuje: "Čini mi se da je akcija prerano prekinuta"

Varga je, naime, prodajom droge zaradio 24 milijuna kuna i oprao ih kupujući stanove, automobile, brodove.

Prije dvije godine, u međunarodnoj akciji Kalnik., Varga je uhićen zajedno sa svojim pomagačima. Tada je u engleskoj luci Dover zaplijenjena 422 kilograma marihuane  za koju se smatra da su optuženi prevozili kamionima raznih špediterskih firmi. 

Na devet godina zatvora osuđen je drugooptuženi Željko Tenodi koji je uhvaćen s 44 kilograma heroina, a trećeoptuženi Svetislav Damjanović dobio je sedam godina zatvora i oduzeto mu je tri milijuna kuna.

Prema optužnici USKOK-a, Varga je upravo s tom dvojicom i još nepoznatim osobama 2003. u Nizozemskoj i Velikoj Britaniji, organizirao skupinu krijumčara koja je do kraja 2005. navodno prokrijumčarila gotovo tri tone droge, uglavnom marihuane vrijedne 7,8 milijuna funti, ali i heroina, kokaina i hašiša. 

Varga je priznao da je umiješan u prijevoz marihuane, ali je zanijekao umješanost u poslove s kokainom i heroinom i pranje novca.

Varga je veliki ljubitelj glazbe, pa je tako snimio jedan album te duete s Kemalom Montenom i Hankom Paldum. Na njegovim zabavama često su gosti bili brojni pjevači  s hrvatske i bosanske glazbene scene. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene