Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ubojstvo koje je šokiralo Hrvatsku

Nije na listi svjedoka tužiteljstva: Našao je tijelo, no neće o tome svjedočiti na suđenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
David Balent nije među pet svjedoka koje je predložilo tužiteljstvo u sudskom postupku protiv Smiljane Srnec.

David Balent, zaručnik Katarine Dominić Srnec, najstarije kćeri Smiljane Srnec (45), neslužbeno se doznaje, nije među pet svjedoka koje je predložilo tužiteljstvo. Iako je upravo on našao tijelo, u vezi je s kćeri optužene pa postoji opasnost da bi mogao biti pristran.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno"

Osim toga, iako kao zaručnik ne može koristiti blagodat, kad bi se David i Katarina vjenčali prije početka suđenja, on bi mogao iskoristiti pravo i odbiti svjedočiti protiv bliskog srodnika nastalog iz sklopljenog braka, piše 24 sata.

Njegov iskaz, smatraju pravnici, s aspekta optužbe ionako nije presudan. Nesporna je činjenica da je tijelo Jasmine Dominić (23) nađeno 16. veljače ove godine u zamrzivaču u kući obitelji Srnec, kao što je nesporno utvrđeno da je Jasmina ubijena udarcima tupim predmetom po glavi.

Jedino bitno što varaždinski sud mora utvrditi jest to je li ju ubila Smiljana, kako tvrdi tužiteljstvo. Svi bliski članovi obitelji koji bi mogli imati nekih spoznaja - šute, kao i optužena. Pretpostavlja se da bi se tužiteljstvo moglo okrenuti nekim drugim indicijama, primjerice - tko je imao motiva i prilike ubiti Jasminu.

Jasmina je nestala 2000., a njezin nestanak službeno je prijavljen tek 2005. godine. Što se tiče otisaka pronađenih na najlonu u koji je bilo zamotano Jasminino tijelo, oni sami po sebi nisu dokaz da je upravo Smiljana ubila sestru. Vještaci Centra ''Ivan Vučetić'' doista su pronašli otiske jednog prsta koji pripada Smiljani. Kako nisu nađeni otisci ostalih prstiju, vjeruju da je koristila rukavice dok je manipulirala tijelom te da se komadić rukavice potrgao ili odvojio tijekom zamatanja tijela. Obrana zasad ni s čim ne izlazi u javnost.

Sud je odredio termin početka glavne rasprave. Rasprava u ovom predmetu počinje 15. listopada ove godine, u 9 sati. Radi koncentracija raspravljanja određena su i daljnja ročišta: 17., 18. i 21. listopada. 15 listopada bit će ispitana tri svjedoka, 17. dva svjedoka, a za 18. i 21. listopada pozvani su vještaci koji su u istrazi dali svoja mišljenja.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene