Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Članovi lovačkog društva u krivolovu prepelica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi odbora Lovačkog društva "Srnjak" iz Grožnjana zajedno s predsjednikom Lovačkog društva počinili su kazneno djelo protuzakonitog lova prepelica, izvijestila je danas istarska policija.

Po riječima glasnogovornice Nataše Rogić kriminalističkom je obradom utvrđeno da su tijekom lovačke sezone u 2007. te početkom 2008. godine u deset navrata ustrijelili 33 prepelice i to uporabom zabranjene vabilice.

Pročitajte i ovo Žrtva obiteljskog nasilja - 2 PRVI KORAK - POZIV NA 116-006 Mučna ispovijest žrtve obiteljskog nasilja: "Na početku je sve bilo super. Poslije toga je krenulo udaranje, zlostavljanje, pred djetetom, njegovom majkom. Gledao me kao sluškinju..." Slika nije dostupna STAROST U POLJSKOJ Umirovljenici čeznu za društvom, jedno mjesto im pruža veliku utjehu i radost: ''Ovdje nema suza, a časna je DJ i pušta Kiću Slabinca''

Vabilicu, kojom se oponaša pjev ptica, članovi društva su spajali na zvučnik pa na akumulator automobila i tako namamili prepelice.

Policija je 10. kolovoza ove godine u 6,50 sati na predjelu Poje kod Marčane zatekla 19-godišnjeg pripravnika Lovačkog društva "Srnjak", lovnika društva 32-godišnjeg S.D. iz okolice Grožnjana, članove odbora društva A.Š (24) iz okolice Oprtlja i R.D. (43) iz okolice Grožnjana. Kod A.Š. pronađene su tri, a kod R.D. jedna ustrijeljena prepelica.

Počinitelji su uhićeni i nad njima je provedena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno da su kaznena djela počinili još i predsjednik društva 45-godišnji A.P. iz okolice Grožnjana, te članovi odbora 35-godišnji D.J. iz Martinčića, 25-godišnji C.D. iz Buja te 45-godišnji M.P. iz Oprtlja.

Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava za protuzakoniti lov i optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o lovu te prekršaja iz Zakona o zaštiti prirode. Prekršitelji su imali dozvolu za lov, ali su ga obavljali uz uporabu zabranjenog sredstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene