Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Čistačica, koja je čistila zapušteni dio autobusnog kolodvora u Garešnici, pronašla je ručnu bombu M-91 koja potječe iz Domovinskog rata, izvijestila je u srijedu bjelovarska policija.


Pronađenu bombu, preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji ju je, do uništenja, pohranio u skladište ubojite opreme.

Vezani članci Ilustracija Eksplozivan početak nove godine: Muškarac u blizini vikendice bacio granatu Policija Sjeverne Makedonije Deset škola kroz jutro dobilo dojave o postavljenim bombama: Objekti su evakuirani te se vrši istraga

Iz policije podsjećaju da i dalje traje akcija "Manje oružja - manje tragedija" za koje se oružje može dragovoljno prijaviti, odnosno predati bez kazne, pa pozivaju građane da to učine.

"Pozivamo i apeliramo na sve, koji još negdje čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji", poziva policija.

Građane upućuje da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da o svojoj namjeri dragovoljne predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu postaju.

Poslat ćemo stručne i osposobljene službenike u civilu, i sa vozilom bez policijskih obilježja koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, građane nećemo pitati o porijeklu predanog oružja, navode iz bjelovarske policije. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju