Manje oružja, manje tragedija - nacionalna je kampanja u sklopu koje je u ponedjeljak predstavljen program razminiranja 5,65 četvornih kilometara uz granicu s BiH. Provodi se od 2007. godine.


U Hrvatskoj je potrebno još razminirati područja u devet županija i 60 gradova.

Vezani članci Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Božinović se pohvalio: Hrvatska policija je na razini najsposobnijih europskih policija Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Božinović nakon tragične smrti 42-godišnjeg vatrogasca: "Goran je poginuo kao heroj koji je spašavao druge"

Od ukupno 418 kilometara kvadratnih minski sumnjivog područja, čak 141 odnosi se na Ličko-senjsku županiju, 73 na Sisačko-moslavačku i 55 na Brodsko-posavsku županiju.

"Moramo podizati svijest, prije svega u ovim krajevima, među djecom, među najmlađima, da bi bili svjesni toga da žive u područjima koja su minski sumnjiva i opasna", istaknuo je ministar policije Davor Božinović.

Propustili ste Vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju