Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čeh krijumčario kokain vrijedan milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od tri kilograma kokaina visoke kvalitete, vrijednog milijun kuna, pronađeno je u putnoj torbi 33-godišnjeg Čeha koji je drogu prokrijumčario iz Venezuele, a uz pomoć 63-godišnjeg Talijana namjeravao ju je prevesti u Milano.

Riječ je o najvećoj zaplijeni kokaina u posljednje dvije godine na zagrebačkom području. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi"

Češki državljanin je 3.140 grama kokaina nabavio u Venezueli iz koje je zrakoplovom preko Lisabona prije dva dana doputovao u Zagreb. 

Drogu je sakrio u 13 paketa u kofer, čiju je unutrašnjost oblijepio indigo papirom kako neprimjećeno prošla rendgenska kontrolu. 

Češki krijumčar u Zagrebu se smjestio u unajmljenom pansionu, čiju adresu u policiji nisu željeli otkriti. Policija ga je uhvatila jučer poslijepodne kada je uspostavio kontakt s 63-godišnjim Talijanom koji mu je trebao dati novac i daljnje upute gdje da drogu dostavi. 

U policiji kažu da su kod Talijana pronašli "korespondenciju koja ukazuje na njegovo sudjelovanje u krijumčarenju". Obojica uhićenih do sada nisu bili poznati hrvatskoj policiji, a njihova prošlost provjerava se putem Interpola. 

Za sada nema nikakvih naznaka da je u krijumčarenju kokaina sudjelovao netko iz Hrvatske. Uhićeni dvojac večeras bi trebao biti priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda. 

Na izvanrednoj konferenciji za novinare zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak naglasio je da je krijumčarski lanac prekinut zahvaljujući operativnom radu policajaca iz Odjela kriminaliteta droga te da nije bilo nikakve dojave iz drugih zemalja. 

Dodao je kako nije bilo uvjeta za tzv. kontroliranu isporuku, odnosno da se prati isporuka droge do krajnjeg odredišta. 

Lani je zagrebačka policija zaplijenila 573 grama kokaina, a godinu ranije zabilježene su dvije velike zaplijene od 2,4 i 3,2 kilograma. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene