U subotu poslijepodne buknuo je požar na deponiju otpada u Totovcu, u Međimurskoj županiji. S požarišta se širi gusti crni dim. Iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije preporučuju svim stanovnicima na području trokuta Kuršanec, Orehovica, Čakovec da zatvore prozore i zadržavaju se u zatvorenim prostorima.

Galerija


Oko 17 sati buknuo je požar na deponiju mješovitog komunalnog otpada u Totovcu, priopćili su iz PU međimurske. Smrad s požarišta osjeća se u osam kilometara udaljenom Čakovcu, a stup dima vidi se iz udaljenosti od više od 25 kilometara.

''Na deponiji GKP 'Cakom' Čakovec izbio je požar na deponiranom mješovitom komunalnom otpadu. Požar gase vatrogasci JVP Čakovec i okolnih DVD-a'', javili su iz policije.

U JVP-u Čakovec za portal Dnevnik.hr potvrdili su da su na tereni svi njihovi vatrogasci te da gase bale prešane plastike površine 300 puta 50 metara. Kažu da kuće nisu ugrožene, jedino se širi dim.

Na terenu je više od 20 vatrogasaca sa šest vozila. Vatrogasci kažu kako je požar pod nadzorom, no, ističu, gašenje bi moglo potrajati i cijelu noć.

Županijski centar 112 poslao je obavijest Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije: ''Preporučuje se svim stanovnicima na području trokuta Kuršanec, Orehovica, Čakovec da zatvore prozore i zadržavaju se u zatvorenim prostorima zbog požara na deponiju otpada u Totovcu i potencijalnog onečišćenja zraka''.

Voditelj sektora gospodarenja otpadom u Gradskom poduzeću "Čakom" Saša Avirović rekao je da je požar izbio na plohi tri na kojoj se aktivno odlaže otpad te da su zahvaćene bale plastike koje su tu odložene i koje dalje gore.

Avirović je izvijestio kako je riječ o 2.500 do 3.000 tona balirane plastike koja nije za materijalnu upotrebu, da je požar stavljen pod kontrolu, ali da najvjerojatnije neće biti ugašen prije jutra.

Podsjetimo, Totovec je već gorio prije nekoliko godina. U srpnju 2011.požar je buknuo u reciklažnom dvorištu te se proširio. (I.D. / Hina)

Evo čime sve vojska raspolaže: Građani mogli razgledati topove, helikoptere, bespilotne letjelice...