Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

potpuno neubrojiv?

Zavadlavov odvjetnik najavio žalbu: "Da se ja sa sutkinjom prepucavam? Ispričavam se, sad zvučim kao Plenković"

Nakon izricanja nepravomoćne presude od 40 godina zatvora Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo, njegov odvjetnik Branko Šerić najavio je žalbu koju će temeljiti na njegovoj neubrojivosti.

Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava, nakon objave nepravomoćne presude najavio je žalbu koju će zasnivati na Zavadlavovoj neubrojivosti. 

Zadovoljan je što je sud prihvatio tvrdnje obrane da se ne radi o motivu osvete ili bezobzirne osvete jer od početka pokušava dokazati da nema motiva. 

"Postavlja se pitanje zašto, što se krilo u njegovoj glavi. Upravo me taj izostanak motiva danas po tko zna koji put uvjerava da nije bio ubrojiv. Ne samo da je bitno smanjeno ubrojiv, nego da nije bio ubrojiv. Normalno je da ću se žaliti, upravo u tom pravcu, što mi olakšava posao jer ne moram dokazivati da se nije radilo o osveti, a pogotovo ne o bezobzirnoj osveti. Dakle, radilo se o nerazumnom ponašanju, nemotivirajućem", rekao je novinarima Šerić nakon izricanja presude. 

Dodao je da će tvrdnju o neubrojivosti pokušati još bolje obrazložiti u žalbi te da će angažirati neke druge stručne osobe da mu pomognu u obradi Zavadlavova psihičkog stanja

"U žargonu nama običnim ljudima obično ubojstvo izgleda kao nešto bez veze. Nije, to su krupne stvari, tri mlada života više nema. Ali u pravnom smislu velika je razlika, a pogotovo što kod bitno smanjene ubrojivosti postoji mogućnost ublažavanja kazne", rekao je Šerić te dodao da je 15 godina za svako ubojstvo puno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nepravomoćna presuda Zavadlav dobio 40 godina zatvora, proglašen krivim za krvavi pohod: "Ovo je jedan od najbrutalnijih događaja u Hrvatskoj"

Pročitajte i ovo Vlado Ožaić Paić ŠERIĆ MU IZRAZIO SUĆUT Otac mladića ubijenog u Zavadlavovu krvavom pohodu: ''Dok on jede, igra se, trenira, zafrkava, moj sin i ova dvojica momaka se raspadaju u grobnici''

Na tvrdnju novinara da je sutkinja i u presudi rekla da je Zavadlavu izrekla maksimalnu kaznu, Šerić je najprije tvrdio da to nije točno, a onda se odbio prepucavati sa sutkinjom putem medija. 

"Da se ja sa sutkinjom prepucavam? To ću napisati u žalbi. Ispričavam se, sad sam počeo kao Plenković", rekao je Šerić. 

Zavadlav je kod izricanja presude, prema Šerićevim riječima, bio prilično miran.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene