Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog spleta bizarnih okolnosti jedan Zagrepčanin je u matičnom uredu doznao kako je već 15 godina mrtav!


Jedan je Zagrepčanin nedavno ušetao u matični ured kako izvadio dokument, no nije mogao niti sanjati da će postati žrtvom zamjene identiteta. Naime, jedan slučaj smrti u KBC-u Split prije 15 godina upisao je upravo njegovu smrt i to na temelju vojne knjižice pokojnika, koji je jedino taj dokument imao kod sebe u trenutku smrti.

Osijek: Utvrđen identitet mladića poginulog u naletu vlaka

Vezani članci Milan Bandić Pogledajte što je Bandić poručio u jednom od svojih zadnjih medijskih nastupa, na Facebooku odao počast svom kvartu Tulum kod HNK-a u Zagrebu - 1 Ovog vikenda policija intervenirala zbog dvije tučnjave mladih, u jednoj ima i ozlijeđenih

Kako se nije provela temeljita provjera identiteta pokojnika, u KBC-u Split su jednostavno upisao pod ime preminulog, ime iz vojne knjižice HVO-a, prenosi Slobodna Dalmacija.

U vojnoj knjižici mjesto prebivališta upisano je u Zagrebu, a odjava preminule osobe obavljena je upravo u matičnom uredu u koji je došao Zagrepčanin. Odjava je napravljena na njegovo ime i prezime te se otad dotični Zagrepčanin, bez vlastitog znanja, službeno vodi kao umrla osoba.

Slučaj otkrivanja pravog identiteta umrlog prije 15 godina preuzela je splitska policija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook