Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarno

Zagrepčanin ušetao u matični ured i doznao da je MRTAV već 15 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog spleta bizarnih okolnosti jedan Zagrepčanin je u matičnom uredu doznao kako je već 15 godina mrtav!

Jedan je Zagrepčanin nedavno ušetao u matični ured kako izvadio dokument, no nije mogao niti sanjati da će postati žrtvom zamjene identiteta. Naime, jedan slučaj smrti u KBC-u Split prije 15 godina upisao je upravo njegovu smrt i to na temelju vojne knjižice pokojnika, koji je jedino taj dokument imao kod sebe u trenutku smrti.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić" Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu

Osijek: Utvrđen identitet mladića poginulog u naletu vlaka

Kako se nije provela temeljita provjera identiteta pokojnika, u KBC-u Split su jednostavno upisao pod ime preminulog, ime iz vojne knjižice HVO-a, prenosi Slobodna Dalmacija.

U vojnoj knjižici mjesto prebivališta upisano je u Zagrebu, a odjava preminule osobe obavljena je upravo u matičnom uredu u koji je došao Zagrepčanin. Odjava je napravljena na njegovo ime i prezime te se otad dotični Zagrepčanin, bez vlastitog znanja, službeno vodi kao umrla osoba.

Slučaj otkrivanja pravog identiteta umrlog prije 15 godina preuzela je splitska policija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene