Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izletio na cestu

Bizarna nesreća kod Udbine: Autobus pun putnika sudario se s konjem, vozač lakše ozlijeđen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač (53) autobusa iz Osijeka lakše je ozlijeđen nakon što je autobus sinoć u mjestu Jošani kod Udbine udario u konja koji je pretrčavao cestu.

Nakon što je udario u konja, autobus je sletio van kolnika te udario u drveni štand, doznajemo od Policijske uprave Ličko-senjske.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu

Autobus sa dvadesetak putnika kretao se iz Imotskog prema Osijeku, a većina putnika je u vrijeme nesreće spavala, kao i drugi vozač. Dolaskom u Jošane gdje je autobus prolazio nenaseljenu ravnicu najednom su cestu s lijeve strane počela pretrčavati tri odrasla konja.

Frontalni sudar sa životinjom bio je neizbježan, a udarac toliko snažan da je konj na mjestu uginuo, a prednji dio autobusa je potpuno smrskan. Pravi šok je uslijedio nakon udara jer je ulubljena karoserija i kontrolna ploča vozaču zarobila noge te on nije mogao niti kočiti niti zaustaviti autobus koji se nastavio kretati narednih tristotinjak metara, javljaju 24 sata.

„Udarac je bio snažan te je konj na licu mjesta smrtno stradao, a autobus se nastavio kretati oko 300 metara dalje jer vozač nije mogao stisnuti kočnicu jer su mu noge bile zdrobljene u limu. Tada je drugi vozač uskočio u pomoć i uspjeli su zaustaviti vozilo, ali pri tome su se lakše naslonili na drvenu kućicu koja je bila uz cestu „ ispričao je za 24 sata svjedok nesreće.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene