Ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz)
Ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz) Foto: Pixsell, Duško Jaramaz

Vozač (53) autobusa iz Osijeka lakše je ozlijeđen nakon što je autobus sinoć u mjestu Jošani kod Udbine udario u konja koji je pretrčavao cestu.


Nakon što je udario u konja, autobus je sletio van kolnika te udario u drveni štand, doznajemo od Policijske uprave Ličko-senjske.

Vezani članci Strašna nesreća na A1 - 4 poginulih 5 ozlijeđenih - 3 Policija objavila detalje nesreće u kojoj su četiri osobe poginule: Kombi je bio propisno zaustavljen, a onda je udario kamion... Strašna nesreća na A1 - 4 poginulih 5 ozlijeđenih - 3 Šef radnika koji su stradali u nesreći na A1: "Čuju se jauci, jedna žena mi kaže, 'Gazda zovite Hitnu. Pobrao nas je kamion, ima i poginulih'"

Autobus sa dvadesetak putnika kretao se iz Imotskog prema Osijeku, a većina putnika je u vrijeme nesreće spavala, kao i drugi vozač. Dolaskom u Jošane gdje je autobus prolazio nenaseljenu ravnicu najednom su cestu s lijeve strane počela pretrčavati tri odrasla konja.

Frontalni sudar sa životinjom bio je neizbježan, a udarac toliko snažan da je konj na mjestu uginuo, a prednji dio autobusa je potpuno smrskan. Pravi šok je uslijedio nakon udara jer je ulubljena karoserija i kontrolna ploča vozaču zarobila noge te on nije mogao niti kočiti niti zaustaviti autobus koji se nastavio kretati narednih tristotinjak metara, javljaju 24 sata.

„Udarac je bio snažan te je konj na licu mjesta smrtno stradao, a autobus se nastavio kretati oko 300 metara dalje jer vozač nije mogao stisnuti kočnicu jer su mu noge bile zdrobljene u limu. Tada je drugi vozač uskočio u pomoć i uspjeli su zaustaviti vozilo, ali pri tome su se lakše naslonili na drvenu kućicu koja je bila uz cestu „ ispričao je za 24 sata svjedok nesreće.