Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MALVERZACIJE NA OTOKU

Sjećate se afere sa zemljištima na Braču? Na šibenskom sudu osuđena sutkinja Ivana Domić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na šibenskome sudu nakon 18 godina postupka nepravomoćno je osuđena bivša predsjednica supetarskoga suda Ivana Domić. Dosuđena joj je uvjetna zatvorska kazna od godine i 10 mjeseci s rokom kušnje od pet godina.

Na uvjetnu zatvorsku kaznu od godine dana i 10 mjeseci s rokom kušnje od pet godina u četvrtak je na šibenskom Županijskome sudu nepravomoćno osuđena bračka sutkinja i nekadašnja predsjednica supetarskog suda Ivana Domić.

U deset točaka optužnice na teret joj se stavljala zlouporaba položaja i ovlasti vezane za manipulacije s vrijednim zemljištima. Ranije su donesene dvije oslobađajuće presude, a postupak traje dvadesetak godina.

Bivša sutkinja Domić je, prema navodima optužnice, u više slučajeva donosila je presude zbog izostanka kojima je u cijelosti usvajala tužbene zahtjeve. 

U istom postupku odvjetnici Zoran Vulović i Miljenko Jovanović osuđeni su na uvjetne kazne od godinu i osam mjeseci, odnosno, godinu i pol zatvora s rokom kušnje od pet, odnosno, četiri godine zbog poticanja i pomaganja u zlouporabama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Do postupka nije trebalo ni doći' Bivša sutkinja Ivana Domić i drugi put oslobođena kriminalnih optužbi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje u Šibeniku Bivša sutkinja Domić odbacila optužbe za prijevaru

Optuženici Frane Marinković i Jadran Zaro dobili su po godinu uvjetno, a Lino Martinić osam mjeseci uvjetno, navodi Dalmatinski portal.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene