Obavijesti Pretražite Navigacija
HUMANITARNA POMOĆ

United Grupa donira milijun eura za pomoć narodu Ukrajine

Donacija United Grupe naslanja se na ranije aktivnosti Telemacha Hrvatske, usmjerene na pružanje pomoći žrtvama rata u Ukrajini.

United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, čiji je član i Telemach Hrvatska, donirala je milijun eura humanitarne pomoći ukrajinskom narodu. Sredstva su usmjerena Međunarodnom medicinskom zboru, za pružanje hitne medicinske skrbi i povezanih usluga svima u hitnim situacijama te dobrotvornoj organizaciji Bright Kids Charity, ukrajinskoj lokalnoj organizaciji posvećenoj pomoći bolesnoj, siromašnoj te djeci s posebnim potrebama.

"United Grupa je šokirana i užasnuta razaranjem koje se nastavlja nanositi Ukrajini i njezinim građanima. Suosjećamo sa svim nevinim žrtvama rata i svima koji su njime pogođeni", stoji u priopćenju.

Ova donacija nastavak je zajedničke inicijative United Grupe i njezinih članica kojima nastavljaju biti podrška ukrajinskom narodu. Tako je i Telemach Hrvatska, nakon što je s početkom rata omogućio besplatnu komunikaciju prema Ukrajini, nastavio pomagati žrtvama rata pružanjem komunikacijske podrške u prihvatnim centrima te kroz donacije zaposlenika.

"Ništa na ovom svijetu nije vrijednije od ljudskog života te je naša dužnost kao ljudskih bića učiniti sve što možemo kako bismo pomogli svima koji su zahvaćeni jednom od najvećih humanitarnih kriza u novijoj povijesti. Kao Ukrajinki kojoj su članovi obitelji još uvijek u toj zemlji, ovaj rat je i osobna tragedija", izjavila je izvršna direktorica United Grupe Victoriya Boklag.

Pročitajte i ovo PR Donacija Telemach nastavlja pomagati Petrinji - donirano 100.000 kuna DV Petrinjčica

Donirana sredstva bit će usmjerena za pružanje medicinske skrbi i nabavku osnovnih potrepština poput medicinske opreme, lijekova, pelena, mobilnih medicinskih jedinica, hrane, sanitarnih i higijenskih potrepština, a sve kako bi se ublažile patnje izbjeglica, obitelji koje nisu mogle pobjeći od rata i djece u ustanovama poput sirotišta i bolnica.

Pročitajte i ovo PR Podrška ukrajinskom narodu Telemach Hrvatska nastavlja pružati podršku ukrajinskom narodu

Ovom donacijom United Grupa dodatno podupire ranije provedene aktivnosti pojedinih članica usmjerene na pomoć žrtvama rata u Ukrajini, kojima svi zajedno nastavljaju pomagati. Riječ je o aktivnostima poput prikupljanja sredstava i hitno potrebnih zaliha, pružanja unaprijed plaćenih telefonskih kartica i mobilnih wi-fi uređaja za izbjeglice te besplatnih poziva u Ukrajinu na mrežama United Grupe, s namjerom da se pretplatnicima United Group omogući da ostanu u kontaktu s obitelji i prijateljima u Ukrajini.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene