Obavijesti Pretražite Navigacija
Suđenje u Šibeniku

Bivša sutkinja Domić odbacila optužbe za prijevaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Šibeniku danas je obranu iznijela bivša bračka sutkinja Ivana Domić optužena za zlouporabu položaja i ovlasti, odbacivši navode optužnice.

Domić je s još 12 suoptuženika optužena za nezakonitosti zbog utvrđivanja vlasništva i uknjižbe zemljišta od 1995. do 2004., čime je mnogim Bračanima oteto zemljište i nekretnine u vrijednosti od oko 75 milijuna kuna. Odbacila je navode optužnice da je uz pomoć 12 suoptuženika počinila prijevare, dodjeljujući sama sebi predmete u kojima je trebalo knjižiti vlasnike koji nisu dobivali pozive na sud te su u njihovoj odsutnosti presude donesene u korist tužitelja koji su time stekli protupravnu imovinsku korist. 'U svim predmetima koji se navode u optužnici postupala sam na temelju valjanih zakonskih propisa, stručno i savjesno. Ističem kako nikad nisam postupila ni po čijem nagovoru ili u dogovoru s bilo kojim odvjetnikom ili strankom', kazala je Domić.

Pročitajte i ovo Internetske prijevare, ilustracija Računalne prijevare U očekivanju skoro pola milijuna nasljedstva ostala bez svoga novca: "Nema nikakvih razloga da vam nepoznata osoba daruje veliki iznos" Ilustracija Lukava prijevara Bila je zaposlena u 16 kompanija tijekom tri godine, ali nikada nije otišla na posao

>> Nastavljeno suđenje bivšoj sutkinji

'Nikad nisam dogovarala ishode sudskih predmeta'

Porekla je kako je postupke svjesno vodila protivno zakonskim odredbama u namjeri da bilo kojoj stranci pribavi bilo kakvu protupravnu imovinsku korist. Dodala je kako je kao sutkinja općinskog suda u Supetru na Braču imala više stotina, pa čak i više tisuća zemljišno-knjižnih predmeta. Županijski sud u Splitu nekoliko je puta pregledao rad supetarskog suda i nikad nije bilo nikakvih primjedaba, istaknula je Domić. 'Ti su pregledi bili ciljani kako bi se opravdalo ono što se pisalo i stvaralo u medijima. Iako se govorilo da se kontrolira rad cijelog suda, 90 posto pregledanih predmeta bili su oni koje sam ja vodila', zaključila je Domić. Štoviše, dodala je, isto kao supetarski radili su i sudovi u Omišu, Sinju, Trogiru, Makarskoj, Solinu, Hvaru, Korčuli, Šibeniku i Zadru.

Domić je pak potvrdila kako bi u jednom danu zakazivala više rasprava u isto vrijeme, ali je, kako je objasnila, bila riječ uglavnom o pripremnim ročištima koja traju tek nekoliko minuta. Također je istaknula kako se nikad nije s tužiteljima i njihovim opunomoćenicima dogovarala o rješavanju predmeta u njihovu korist te tvrdi da većinu njih i ne poznaje. Nakon Ivane Domić svoje obrane će iznijeti i ostalih 12 suoptuženika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene