Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u Đakovu

Autom se zaletio u zgradu gradske uprave pa nožem prijetio prolaznicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac se automobilom zaletio u zgradu Gradskog vijeća u Đakovu.

Muškarac (59) jutros se automobilom zaletio u ulazna vrata zgrade Gradskog vijeća u Đakovu na Trgu Franje Tuđmana. Potom je mahao i prijetio nožem prolaznicima.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

Kako doznajemo od Policijske uprave osječko-baranjske, muškarac je odveden u policijsku postaju te se utvrđuju motivi i materijalna šteta.

Nakon što je izašao iz vozila se, prema pričanju očevidaca s nožem u ruci zaputio po gradskom korzu, a policija ga je privela kad se vratio do zgrade gradske uprave.

Kako je novinarima ispričao gradonačelnik Zoran Vinković, muškarac je ušao u poslovnicu Fine gdje razbio staklo na šalteru, a potom je, također s nožem, ušao u obližnju prodavaonicu obuće.

Tu je, prema riječima očevidaca više puta nogom udario u ulazna vrata, psovao te otišao. Potom se vratio do zgrade gradske uprave na početku korza, sjeo u automobil kojim se zabio u vrata gradske uprave nakon čega je stigla policija i privela ga u policijsku postaju.

Iako policija ne navodi identitet počinitelja, riječ je o istom muškarcu koji je krajem siječnja na đakovačko korzo, pred zgradu gradske uprave dovukao strvinu svinje, tj. oguljenu kožu s glavom i nogama. Gradonačelnik Vinković tvrdi da u pozadini nije nikakav politički motiv, te da se radi o muškarcu s područja druge lokalne samouprave.

"Radi se o osobi iz Tomašanaca i to nema nikakve veze s politikom, ni sa mnom, ni s Gradom Đakovom. Tražim da se počinitelj primjereno i oštro kazni, jer je ovdje mogao netko nastradati. Naime, na našeg djelatnika nasrnuo je nožem, izjavio je gradonačelnik Vinković.

Novi Radio 99,5 Mhz objavio je na Facebooku amatersku snimku na kojoj se vidi kako policija odvodi muškarca. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene