PU karlovačka izvijestila je o jednoj od najvećih zaplijena droga na svom području.

Galerija


U kombiju mađarskih registracija kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin pronađeno je 136,8 kilograma marihuane.

Kombi su u nedjelju kod naplatne postaje Novigrad na Dobri, na autocesti A1 zaustavili policijski službenici Ravnateljstva policije koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija.

Pregledom unutrašnjosti vozila uočili su više vreća te posumnjali da bi se u njima mogla nalaziti droga. Njihove sumnje potvrdio je pas za detekciju droga.

Daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici Policijske uprave karlovačke koji su temeljem Naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu izvršili pretragu vozila. U više vreća pronađeno je 136,8 kilograma suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani. Pronađena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Droga pronađena u Splitu (Foto: PU splitsko-dalmatinska) U Splitu pala dilerica: Policija kod 28-godišnjakinje pronašla veću količinu droge i digitalne vage

S broda u Philadelphiji zaplijenjeno 16,5 tona kokaina (Foto: AFP) - 3 Crnogorac uhićen u povijesnoj zapljeni droge u SAD-u: Na brodu pronađeno 16,5 tona kokaina

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske uprave karlovačke utvrdili su da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske pločice zbog kojih policija također provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 30-godišnjak i 50-godišnjak koji se također nalazio u vozilu, predani su pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti dovedeni na nadležno državno odvjetništvo. U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja, kriminalističko istraživanje se nastavlja.

U ovoj godini ovo je druga najveća pojedinačna zapljena te vrste droge na karlovačkom području, a prva je bila u travnju ove godine kada je, također na autocesti A-1, zaplijenjeno 170,6 kilograma cannabis marihuane.

Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke: Pronađeni dijelovi tijela, potvrđeno da je poginuo jedan pilot