Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan preživio, drugi nije

Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke: Pronađeni dijelovi tijela, potvrđeno da je poginuo jedan pilot

Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP)
Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP) Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP) Foto: Afp Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP) Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP) Foto: Afp Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP) Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP) Foto: Afp Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP) Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP) Foto: Afp +1 Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP) Galerija 1/6 >>
Dva ''Eurofightera'' sudarila su se iznad Njemačke te su pali nedaleko od vojne baze Laage. Oba pilota su se katapultirala. Jedan je pronađen živ oko sat vremena nakon nesreće, ali drugi je poginuo.

Glasnogovornik Bundeswehra potvrdio je da je jedan pilot poginuo u sudaru vojnih aviona nad Njemačkom, piše Bild.

Policija je priopćila kako su dobili dojave brojnih građana s područja Nossentinera Hüttera u kojima su ih obavijestili da su se dva vojna zrakoplova sudarila između Fleesenseea i jezera Drewitzer.

Osim toga, građani su javljali da su uočili dva padobrana. Odmah su svi dostupni spasioci krenuli na mjesto događaja, između Silza i Jabela u šumskom području.

Priopćili su da se drugi zrakoplov srušio na polje na rubu šume jugozapadno od sela Nossentiner-Hütte.

Oko 14:45 sati pronađen je pilot i spašen je na visini od oko 20 metara na stablu u blizini Nossentinera Hüttea. Davao je znakove života i ozlijeđen je prevezen u bolnicu.

S brojnim policajcima, policijskim helikopterom iz Brandenburga, nekoliko policijskih pasa, službenici vodne policije i odred za spasilačke pse pojačali su mjere potrage za drugim pilotom. U 15:50 sati, pronašli su dijelove tijela u blizini Silza.

 

U sudaru su sudjelovale letjelice ''Eurofightera'' koje pripadaju njemačkim oružanim snagama.

Pilot u trećem Eurofighterovom avionu svjedočio je sudaru i izvijestio da je vidio da su se spustila dva padobrana, izvijestilo je Team Luftwaffe na svom službenom Twitter profilu.

 

U Mecklenburg-Vorpommernu se vidjelo kako se prema nebu dižu dva stupa dima. Jedan od aviona srušio se u šumskom predjelu, a drugi oko 10 kilometara dalje.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć/Ilustracija (Foto: AFP) Još se ne znaju svi detalji Zrakoplovna nesreća na Havajima: Nedugo nakon polijetanja poginulo 11 sportskih padobranaca

Glasnogovornik Air Forcea rekao je da su oba pilota prije rušenja zrakoplova pritisnula dugme za izbacivanje. Sudar aviona u letu dogodio se oko 14 sati po lokalnom vremenu.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene