Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon ulične potjere u kojoj je automobilom pokušao s ceste izgurati policijsko vozilo, sinoć je uhićen 19-godišnjaka koji se u opasnu jurnjavu zagrebačkim ulicama upustio s tri maloljetna suvozača.


Zagrebačka policija izvijestila je da je policijska patrola sinoć oko 22 sata zamijetila 'lanciu dedru', bez registracijskih oznaka i s razbijenim prednjim lijevim svjetlom, kako ulicom Janka Polića Kamova dolazi iz suprotnog smjera.

Vezani članci Policija, ilustracija Suluda noćna jurnjava ulicama Zagreba: U potjeri za pomahnitalim muškarcem ozlijeđena dvojica policajaca Policija, ilustracija Neviđena potjera u Splitu: Pola sata bježao policiji, otpao mu kotač, dva puta je srušio policajca, udario u službeni auto

Policajci su krenuli za vozilom, na što je vozač, primijetivši ih iza sebe, naglo ubrzao i skrenuo u Rakušinu, a potom u Gavellinu ulicu. 

Naposredno prije raskrižja s Frankopanskom, policajci su ga sustigli, pa je mladić više puta svojim autom udario policijsko vozilo, pokušavajući ga izgurati s ceste.

U Ulici Grada Chicaga policajci su uspjeli zaobići 'lanciu' koja je stala zbog puknuća gume, te su, primijenivši nad njim silu i vezavši ga lisicama, uhitili mladića i priveli ga u postaju, gdje se nastavlja kriminalistička obrada zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti.

Mladić je vozio bez dozvole, a u automobilu se nalazilo još troje maloljetnika, dvoje od 16 godina i jedan od 17 godina, kažu u policiji.