Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svoje dvije ljubavi, onu prema uživanju u delicijama i onu prema ilustraciji, Ana je spojila u jedno i svojim radovima doslovce osvojila svijet.


Od Južne Koreje, do Novog Zelanda i SAD-a, Anine ilustracije doista se mogu pronaći u svakom kutku plavo-zelenog planeta. "To su uglavnom dizajnerski dućani i manje galerija i naravno moram izdvojiti ugovor s Ikeom, koji sam potpisala prošle godine. Oni su uvrstili tri moja rada u njihovu kolekciju postera", kaže Ana.

Vezani članci Bolja Hrvatska: Od hobija do biznisa - 2 Messi ili Modrić? Kakve su šanse da prođemo u finale? Najtočnije odgovore ima ova hrvatska aplikacija Bolja Hrvatska: Ena Melvan - 4 Ena iz Splita dobila je veliko priznanje - uvrštena je među najperspektivnije mlade znanstvenice

Ona iz srca Zagreba radi za cijeli svijet

Među njima je i Ani najdraži rad, limončelo. I taj, kao i većina njizinih radova, vezani su uz hranu. "Hrana zapravo ima, rekla bih ima neku snažnu energiju i potiče emocije u ljudima, a to mi je isto zanimljivo i to želim na naki način pokazati kroz to što radim", ističe.

Da će raditi baš ovo u čemu svakodnevno uživa, znala je oduvijek. "To je uvijek bio dio mene, ja sam vam još kao dijete samo crtala i crtala i crtala. I onda naravno logično sam nakon toga otišla u primjenjenu srednju, pa sam onda završila Studij dizajna i sve je nekako išlo u tom smjeru", kaže Ana.

Smijer je odličan, priznaje i Anin nekadašnji fakultetski mentor Ivan Doroghy i kaže, ovo je tek početak Anine karijere. "Sve je moguće, trebate ta tri uvijeta zadovoljiti, imati ljubav prema nečemu, imati znanje i iskustvo i ustrajati u tom svom cilju", ističe Doroghy.

Ana smatra da ima sve što je potrebno. "Meni je jako drago da sam se vratila onome što sam voljela raditi i kad sam bila malo dijete i što se uvijek provlačilo kroz moj život, tako da da, jako uživam u tome. Veseli me to", kaže na kraju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju