Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vole svoj posao

Slikarice svoju umjetnost pretvorile u biznis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz domaće i svjetske izložbe svojih radova, našle su vremena i za pokretanje biznisa. Sada su ponosne vlasnice ateljea u kojem oslikavaju stari namještaj; onome što bi većina bacila, one daju novi izgled. Od ideje do realizacije.

Kistu i bojama dodale su brusilicu. Platno su zamijenile starim namještajem. Iz ljubavi i želje za uljepšavanjem prostora, počele su oslikavati trošne stolice, ormare, stolove. Stare stvari su oživljavale za sebe pa za krug prijatelja. Krug je postajao širi i širi. Spontane i šarmantne slikarice, udružile su snage i otvorile svoju tvrtku.

Pročitajte i ovo PR Prima namještaj donosi Prima predstavila novu kolekciju na međunarodnom M.O.W. sajmu Ilustracija bila je presretna Amerikanka dobila na poklon rabljenu sofu, a onda se iznenadila što je ugledala

>> Marko sa svojom igračkom pokorio Ameriku

'Nismo išle u poduzetničke vode klasično, s nekim planom, programom, velikim očekivanjima, ili ekonomskim računicama, dvije slikarice su se okušale u oslikavanju namještaja', kaže Ana Barbić Katičić. Dobru volju, energiju i kreativnost prepoznali su i kupci. Posla je sve više. Stari namještaj kojemu treba udahnuti dušu stalno stiže u atelje.

Posao kao zadovoljstvo

'Kada vidimo taj komad namještaja, odlučimo kako ga oslikati', pojašnjava Nikolina Šimunović. 'Tako će stari, odbačeni komad namještaja dobiti novo lice i biti spreman za novog vlasnika', dodaje. Do poduzetništva ih je dovela umjetnost. Spoj ljubavi i kreativnosti, tajna je njihovog uspjeha. 'Imamo sreće, radimo ono što volimo i uživamo u svom poslu', priznaje Nikolina.

'Ovo zvuči kao idealan put i priča, ali doista je jer smo krenule malim koracima. Pokazale smo komade na izložbi, a izložba je izazvala dobre reakcije', priča Ana. Kistom po platnu i dalje prelaze. No izazov sada leži u oslikavanju cijelih prostora. 'Od prostora nečijeg hodnika, dnevnog boravka, gdje predložimo, sugeriramo kako da urede, pa im ponudimo ideju, sve do restorana i kafića', kaže Ana.

Priča o svakom komadu završava imenom. Na stari dio namještaja potroše i četiri dana, koji prolete kao sat. Tako je kažu, kad je posao zadovoljstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene